Baykan'da İlk Kitap Fuarı Açıldı

Siirt'in Baykan ilçesinde ilk kez bir kitap fuarı açıldı.

Siirt'in Baykan ilçesinde ilk kez kitap fuarı açıldı.

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Baykan Kaymakamlığı ve İçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen fuarın açılışını gerçekleştirdi.

Cumhuriyet İlkokulu bahçesinde düzenlenen fuarda konuşan Vali Tutulmaz, Baykan'da ilk kez kitap fuarı açıldığını söyledi.

Kitap denince akla sadece kağıtların üzerine yazılmış kelimeler olarak geçmemesi gerektiğine dikkat çeken Tutulmaz, şöyle konuştu:

'Toplumların kalkınmasının temelin de kitap olduğunu bilmemiz gerekiyor. Geçen yıl internette gezinirken iki resmi yan yana görmüştüm. Bu resimlerin ikisi de toplu taşıma araçlarının duraklarında geçiyordu. Resmin birinde 5-10 öğrenci tamamen ellerinde kitap var okuyorlar, diğer resimde de yine aynı toplu taşıma aracı durağında 5-10 genç var hepsinin elinde birer cep telefonu ve hepsi telefonla ilgileniyor. Şimdi kitabı okuyan gençler Japon gençleri, cep telefonuyla ilgilenen gençler ise bizim gençlerimiz. Yani resmin altında da şöyle bir yazı vardı, 'teknolojiyi yapanlar ve teknolojiyi uygulayanlar' diye. Biz, teknolojiyi kullanıyoruz ama teknolojiyi yapmakta o derece birikimimiz şu ana kadar oluşmamış durumda. Her geçen gün oluşuyor. Ama, yeterli değil. Teknolojiyi yapabilmemiz için bir Japonya gibi kendimizden bahsettirebilmemiz için kitabı okumamız gerekiyor, kitapla hemhal olmamız gerekiyor.'

Baykan Kaymakamı Mehmet Kocabey ise, 'İlçemizde kitap fuarı denince Baykan'da ilk aldığımız tepki; Baykan'da da kitap fuarı olur mu? şeklinde oldu. Çok yakın çevremizdeki çalışma ekiplerimiz de bu şekilde tepki verdiler. Bu etkinliği düzenlememizdeki ilk amacımız bizim profesyonel manada kitap fuarından ziyade bir farkındalık oluşturarak çocuklarımızı kitapla hemhal etmektir' ifadelerini kullandı.

Fuar açılışı gerçekleştirildikten sonra Vali Tutulmaz ve beraberindeki heyet, okulda yeni hizmete giren 3 boyutlu teknoloji sınıfının açılışını yaptı.

Fuar, 22 Mayıs akşam saatlerine kadar öğrenci ve halka açık olacak.

Açılışa, Siirt İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kaynak: AA