Burhaniye'de 19 Mayıs Coşkusu

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, 19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramı törenlerle kutlandı. Cumhuriyet Meydanında anıta çelenk konmasının ardından 8 Eylül Stadında devam eden törende, spor gösterileri yapılırken, şiirler okundu ve çeşitli yarışlarda dereceye giren öğrencilere kupa ve madalyaları verildi.

Burhaniye'de 19 Mayıs Coşkusu
8 Eylül Stadındaki törende, İstiklal Marşı ve Saygı duruşunun ardından, Burhaniye İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Sabri Pekşen, günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı. Erkekler ve kızlar için kros yarışmaları düzenlenirken, şiirler okundu. Çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin ödülleride, Kaymakam Hüseyin Öner, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Ali İhsan Kurtulan ve Belediye Başkan Vekili M.Emin Işık ile diğer davetliler tarafından verildi.

Törenin sonunda, Belediye Gençlik Merkezi Halk Oyunları Ekibi’nin gösterileri yoğun alkış aldı. Törenlere protokolün eksiksiz katıldığı gözlenirken, Kaymakam Hüseyin Öner ve Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Ali İhsan Kurtulan ile Belediye Başkan Vekili M.Emin Işık, törende görev alan öğretmenlere teşekkür etti.
Kaynak: İHA