Saruhanlı'da Yeni Anayasa Ve Başkanlık Sistemi Konferansı

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Türkiye’nin 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşabilmesi için yeni bir Anayasaya ve başkanlık sistemine ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Saruhanlı'da Yeni Anayasa Ve Başkanlık Sistemi Konferansı
Saruhanlı Belediyesi tarafından düzenlenen “Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi” konulu konferansa konuşmacı olarak katılan AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin daha iyi yönetilmesi için mevcut anayasanın değişmesi ve demokratik olan başkanlık sistemine geçilmesi gerektiğini ifade eden Külünk, şöyle konuştu:

“Başkanlık sisteminde tek başına başkan seçersiniz. Başkan kendi Bakanlar Kurulu ile devleti yönetir, yetkiyi halktan alır. Başkanlık sisteminde siyasi partiler kanunu değişip, daha çok seçim sisteminin esas alınacağı bir yapı olacağı için milletvekillerinden oluşan güçlü bir yasama olacaktır. Parlamenter sistemdeki çift başlı yönetim anlayışı başkanlık sistemiyle ortadan kaldırılacaktır. Başkanlık sistemine geçilmesi konusunda Türkiye acele etmelidir. Bu fırsatı kaçırmamalıdır. Başkanlık sisteminde halk doğrudan iktidar, başkanlık sisteminde direk siz seçiyorsunuz. Devletin yürütmesini siz belirliyorsunuz.”

Şu an karmaşık bir sistemle Türkiye’nin idare edildiğini, 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşmak için güvenin ve istikrarın devam etmesinin gerekli olduğunu vurgulayan Külünk, “Bunun içinde yasama yürütme yargının tam olarak birbirinden ayrıldığı daha demokratik bir sistem olan yürütmenin çift başlı değil de tek başlı olduğu yasama ile yürütme arasında dengeleme mekanizmasının olduğu, birbirlerinin işlerine müdahale etmediği, daha demokratik bir sistem olan kararların etkili çabuk ve hızlı alındığı bir başkanlık modeline ihtiyaç vardır. İnşallah en kısa zamanda bu sistem değişikliği ile ülkemizi güçlü yarınlara hazırlayacağız.” dedi.

Programın sonunda Saruhanlı Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı ve AK Parti İlçe Teşkilatı Külünk’e teşekkür ederek hediyeler verdi.

Konferansa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol da katıldı.

Kaynak: İHA