Dünya Karapapak Türkleri, Sivas Kültür Kurultayı'nı Yaptı

Dünya Karapapak Türkleri Birliği, Sivas Kültür Kurultayı'nı gerçekleştirdi.

Dünya Karapapak Türkleri Birliği Kurucu Genel Başkanı Seyfullah Türksoy, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen kurultayda yaptığı konuşmada, 'İstanbul'da yaktığımız meşale, şu anda Türkiye'nin her tarafını aydınlatmaya başladı. Sadece Türkiye'de değil, Kazakistan'dan Kırgızistan'a, Özbekistan'dan Sibirya'ya kadar her yerde Karapapak rüzgarı esiyor ve Karapapakların dirilişi yaşanıyor.' dedi.

Karapapak Türklerinin her zaman devletinin, bayrağının, milletinin yanında olan, savaşçı, yiğit, vatansever bir topluluk olarak kimliğini, kültürünü yaşatma mücadelesi verdiğini aktaran Türksoy, 'Buluşmamız, kavuşmamız ve vuslatımız hayırlı olsun.' diye konuştu.

Konuşmanın ardından Türksoy, Divriği Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya'ya plaket verirken, Kaya da Türksoy'a Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nın resmi bulunan bir tablo hediye etti.

Azerbaycan ve Gürcistan'dan gelen aşıkların, Karapapak Türklerine özgü türküler seslendirdiği ve halk ozanlarının şiirler okuduğu kurultay, yöresel oyunlar gösterisiyle sona erdi.

Kurultaya, Sivas Karapapaklar Kültür Derneği Başkanı Rüştü Memilioğlu, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda Karapapak Türkü katıldı.

Kaynak: AA