'Farklıyız Farkındayız Siz De Farkında Mısınız' Projesi

İçel'de engelli öğrencilere yönelik bocce, yüzme, cimnastik, takı tasarımı ve ebru sanatı konularında kurs verilmesi için proje başlatıldı İçel Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Tarakçı: 'Çocuklarımızın dört duvarın arasından çıkıp, boş zamanlarını değerlendirmesi ve kendilerini anlatabilmesi için bu projeyi gerçekleştirdik'.

Engelliler Haftası dolayısıyla İçel Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 'Farklıyız Farkındayız Siz de Farkında Mısınız' başlıklı proje uygulamaya konuldu.

İçel Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Ahmet Tarakçı, Yenişehir Engeliler Gençlik Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje kapsamında engelli öğrencilere farklı alanlarda eğitim vereceklerini söyledi.

Engelliler Haftası'nda bu projeyi hayata geçirdikleri için mutluluk duyduklarını dile getiren Tarakçı, projenin engelli bireylerin kendilerini ifade etme açısından önemli olduğunu kaydetti.

Down sendromlu, otistik çocukların bocce, yüzme, cimnastik, takı tasarımı ve ebru sanatı ile ilgili kurslarda eğitim almalarını sağlamayı amaçladıklarını ifade eden Tarakçı, şöyle konuştu:

'Çocukların kendilerini güzelliklerle ifade etmelerini ve topluma kazandırılma yolunda bir nebze de olsa fayda sağlamayı amaç edindik. Çocuklarımızın dört duvarın arasından çıkıp, boş zamanlarını değerlendirmesi ve kendilerini anlatabilmesi için bu projeyi gerçekleştirdik. Projede hedefimiz 200 öğrenciydi fakat şu an 287 öğrencimiz var. Bu güzel bir durum bizim için. Önemli olan ne kadar çok engelli gencimize ulaşırsak o kadar keyiftir. Spor yapalım, engelleri ortadan kaldıralım.'

Açılış etkinliğinde engelli öğrenciler tarafından hazırlanan yöresel halk oyunları, step gösterisi ve bocce gösteri maçı katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi.

Etkinlikte engelli bir çocuk, 'Doğmamış bir engelli çocuğun annesine mektubunu' okudu ve öğrenciler gökyüzüne dilek balonları uçurdu.
Kaynak: AA