Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Baghirov Açıklaması

'İki ülke arasındaki ilişkilerin, dünyada eşi benzeri görülmemiştir. Gençlerimize düşen misyon, cumhurbaşkanlarımızın yürüttüğü dostluğu ebediyete kadar sürdürmeleridir'

Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Faig Nusrat Baghirov, 'İki ülke arasındaki ilişkilerin, dünyada eşi benzeri görülmemiştir. Gençlerimize düşen misyon, cumhurbaşkanlarımızın yürüttüğü dostluğu ebediyete kadar sürdürmeleridir.' dedi.

'Haydar Aliyev Hatırasına Türkiye-Azerbaycan Münasebetleri' konulu kompozisyon yarışmasının ödül töreni için Kastamonu'ya gelen Baghirov, Vali Şehmus Günaydın'ı makamında ziyaret etti.

Büyükelçi Baghirov, Kastamonu Üniversitesinde öğrenim gören Azerbaycanlı öğrencilere gösterdikleri ilgi için Türk yetkililere minnettar olduklarını söyledi.

Kastamonu'da yarın '1. Milletlerarası Türkiye-Azerbaycan Münasebetleri Sempozyumu' düzenlenmesinin takdire şayan olduğunu belirten Baghirov, sempozyuma öncülük yapan Kastamonu Üniversitesi yönetimine teşekkür etti.

Baghirov, 'İki ülke arasındaki ilişkilerin, dünyada eşi benzeri görülmemiştir. Gençlerimize düşen misyon, cumhurbaşkanlarımızın yürüttüğü dostluğu ebediyete kadar sürdürmeleridir.' dedi.

Vali Günaydın ise Baghirov'a ziyareti için teşekkür etti. İki ülkenin kardeş olduğunu vurgulayan Günaydın, ilişkilerin daha da geliştirilmesi üzerine panel ve sempozyumlar düzenlediklerini kaydetti.
Kaynak: AA