TBMM Başkanı Kahraman Yeni Zelanda'da

Kahraman, Yeni Zelanda Meclis Bakanı Carter ve Başbakan Key ile görüştü.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Yeni Zelanda Meclis Başkanı David Carter ve Başbakanı John Key ile parlamentoda bir araya geldi.

Yeni Zelanda'nın başkenti Wellington'da resmi temaslarda bulunan Kahraman, parlamentoyu ziyareti sırasında Meclis Başkanı David Carter tarafından karşılandı.

Kahraman ve Carter arasındaki görüşmenin ardından TBMM Başkanı ve beraberindeki heyet parlamento binasında incelemelerde bulundu.

Yeni Zelanda Başbakanı John Key ile de bir araya gelen Kahraman, Türkiye-Yeni Zelanda Parlamentolararası Dostluk Grubu tarafından onuruna verilen öğle yemeğine iştirak etti.

Parlamentonun soru cevap oturumuna onur konuğu olarak katılan Kahraman, David Carter tarafından milletvekillerine takdim edildi.

Yeni Zelandalı milletvekilleri, kendilerini selamlayan Kahraman'ı ve oturumu izleyen TBMM heyetini ayakta alkışladı. Carter'ın yanında soru-cevap oturumunu bir süre izleyen Kahraman, kurallar gereği konuşma yapmadı.

İsmail Kahraman, David Carter tarafından bu akşam parlamentoda onuruna verilecek akşam yemeğinin ardından Yeni Zelanda temaslarını tamamlayacak.

TBMM Başkanı Kahraman ve beraberindeki heyet, yarın sabah 'ANA' uçağı ile Singapur'a gitmek üzere Yeni Zelanda'dan ayrılacak.

Kaynak: AA