Marmaris'in 'Korsan Gemisi' Denize Açıldı

Marmaris'te 'korsan gemisi' konspeti ile yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çeken 400 yolcu kapasiteli tur gemisi sezonu açtı.

Marmaris'te 'korsan gemisi' konspeti ile yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çeken 400 yolcu kapasiteli tur gemisi sezonu açtı.

Marmaris'in en büyük korsan gemisi, her gün yüzlerce turistin fotoğrafını çektiği ve sosyal medyada paylaştığı korsan gemisi görünümlü 'Barbossa' 2016 yazının ilk turunu gerçekleştirdi.

Günübirlik yolcu taşımacılığı yapan özel bir şirket tarafından Antalya'dan geçen yıl getirilen tur gemisi, kışlık bakımlarının ardından yaz sezonunda hizmet vermek için Marmaris Yat Limanı'na yanaştı.

Caddeden geçen yerli ve yabancı turistler geminin önünde durarak hatıra fotoğrafları çektirirken, sosyal medya paylaşımlarıyla ilçenin tanıtımına katkı yapıyorlar.

Şirket yetkilisi Anıl Berk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl turistlerin gemiye çok büyük ilgi gösterdiğini belirterek, geminin Marmaris turizmine renk kattığını söyledi.

Geminin değişik bir konsepte olduğu için turistlerden ilgi gördüğünü belirten Berk, 'Türkiye'de ilk yapılan bir gemi. Daha sonra çeşitli alternatifleri yapıldı ama konseptinin en büyüğü olması özelliğini sürdürüyor. 46 metre uzunluğunda, 11 metre genişliğinde, 400 yolcu kapasitesine sahip bu gemi, Türkiye ve Avrupa'nın en büyük korsan gezi teknesi.' dedi.

Berk, yeni sezonu bugün itibariyle açtıklarını dile getirerek, 'Beş katlı bir gemi. İçerisinde çocuk oyun salonu, köpük banyosu olan kaydırağı olan bir gemi. Bunlarından dolayı büyük bir ilgi görüyor. turistlerin gemimizin fotoğraflarını çekmesi bizi mutlu ediyor. Biz bu kadar çok ilgi beklemiyorduk. Marmaris'i dünyaya tanıtmak bizi çok mutlu eden bir olay. ' ifadesini kullandı.

Marmaris'te artık rutin hale gelen günlük turlara 'korsan gemilerinin' yeni bir renk kattığını belirten Berk, 'Korsan gemisi konseptimizde ailelerin yanında çocuklar da çok eğleniyor. Animatörlerimiz çocuklarla eğlenceli korsan oyunları oynuyor. Çocuklu ailelerimiz turlarımızdan hep memnun ayrıldılar. Bu yıl da böyle olacak.' diye konuştu.

Kaynak: AA