Kırıkkale'den Kısa Kısa

Karakeçili Belediye Başkanı Hüseyin Özçelik, Karakeçili Yörük Türkmenler Kültür Derneği tarafından hibe olarak gelen cenaze nakil aracını teslim aldı.

Aracı teslim alan Başkan Özçelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediye olarak cenaze hizmetlerini en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi.

Çalışma arkadaşların işini kolaylaştırmak ve vatandaşın da hızlı hizmet almasını sağlamak için araç filolarını güçlendirdiklerini belirten Özçelik, şöyle konuştu:

'Belediye olarak iyi ve kötü günlerinde vatandaşımızın yanındayız. Bizler vatandaşlarımıza hizmet için varız. Araç filomuza bir araç daha kattık. Böylece cenaze işleri biraz daha hızlanacak. Belediye olarak cenaze evlerine çadırlarını kurarak ilk gün yemeklerine yardımcı oluyoruz. Cenaze sahiplerinin hüzünlü günlerinde yanlarında olmaya çalışıyoruz. Belediyemizin eksiği olan cenaze nakil aracını da derneğimiz hibe etti. Bu araç desteğinden dolayı derneğimiz yönetimine teşekkür ediyorum.'

Dernek Başkanı Erol Elidemir ise cenaze nakil aracını belediyeye hibe ettiklerini, her zaman belediyenin yanında olduklarını söyledi.

- Keskin ilçesinde altyapı çalışmaları

Keskin'de su aboneleri kartlı sisteme geçiyor.

Belediye Başkanı Dede Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kartlı sisteme geçmelerindeki amaçlarının, kayıp ve kaçakların önlenmesi olduğunu söyledi.

Kartlı sistemin aboneler için bir kazanç olduğunu vurgulayan Yıldırım, 'Sayaçların belediye ekipleri tarafından takılıyor. Abonelerin mağdur olmaması için 3 metreküp kartlara avans yükleniyor. Sayaçlarda su metreküpü bittiği halde su kesilmeyecek. Mesai günlerine kadar sular akacak. Sayaca su yüklendiği zaman kullandığı miktar karttan otomatik olarak mahsup edilecek. Suyun tasarruflu kullanımı için bu sisteme geçtik. Çünkü geleceğin savaşı suyla olacak.' dedi.

Kaynak: AA