Hatay'da Engelli Çocuğun Akülü Araç Sevinci

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından Reyhanlı ilçesinde bedensel engelli 11 yaşındaki Ramazan Yazar'a akülü araç hediye edildi Ramazan Yazar: 'Hediye edilen araçla okuluma daha rahat gidip geleceğim.'

Reyhanlı'da doğuştan bedensel engelli 5. sınıf öğrencisi Ramazan Yazar'a, Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından akülü araç hediye edildi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından, Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen yemeğe engelli vatandaşlar ile aileleri katıldı.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, yaptığı konuşmada, her zaman engellilerin yanında olacaklarını söyledi.

İl genelinde engelliler için çalışmalarının olduğunu anlatan Savaş, 'Birçok sosyal sorumluluk projesini hayata geçiriyoruz. Tekerlekli sandalye ve akülü araç destekleri veriyoruz. Engeli dernekleriyle de zaman zaman bir araya gelip sorunlarını diniyor ve çözüm bulmaya çalışıyoruz.' dedi.

Bedensel engelli 11 yaşındaki Ramazan Yazar'ı, hediye edilen akülü aracına bindiren Savaş, Yazar'ın bundan sonra biraz olsun daha rahat olacağını kaydetti.

Yazar, akülü aracına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu söyledi.

Okuluna daha rahat gidip geleceğini anlatan Yazar, 'Daha öncede tekerlekli sandalyem vardı. Ama birinin yardımıyla okula geliyordum ve okul dönüşü de çok zor oluyordu. Hediye edilen akülü araç beni özgür hale getirdi. Şimdi okuluma da dışarıya da tek başıma gidip gelebileceğim.' diye konuştu.

Hatay Büyükşehir Belediyesinin iki engelli çocuğa da akülü araç hediye ettiği, programa katılan diğer engellilere de çeşitli hediyeler verdiği kaydedildi.
Kaynak: AA