Siirt'te Çöp Yığınları Siirt-Şırnak Karayolunda Trafiği Aksatıyor

DBP'li belediye başkanınca yönetilen Siirt Belediyesince SiirtŞırnak karayolu kenarına dökülen çöpler nedeniyle trafik akışı tek şeritten sağlanıyor Vatandaşların tepkisi üzerine AK Partili 7 belediye meclis üyesi, karayolunda ve 5 yıl önce yapımı tamamlanan ancak atıl olan Katı Atık Düzenli Depolama Tesisinde incelemelerde bulundu AK Partili Belediye Meclis Üyesi Altunç: '6,5 milyon liralık modern tesis 5 yıldır kullanılmadığı için atıl duruyor. Yol kenarına atılan çöplerden, 2 şeritli SiirtŞırnak karayolu tek şeridte düşmüş. Çünkü toplanan çöpler yol kenarına dökülüyor'

Başkanlığını DBP'li Tuncer Bakırhan'ın yaptığı Siirt Belediyesince Siirt-Şırnak karayolu kenarına atılan çöpler nedeniyle trafik akışı tek şeritten yapılıyor.

Siirt Belediyesince Siirt-Şırnak karayolu üzerine dökülen çöpler nedeniyle trafik akışının tek şeritten sağlanmasına vatandaşlar tepki gösterdi. Vatandaşların tepkisi üzerine AK Partili 7 Belediye Meclis üyesi, karayolunda ve 5 yıl önce yapımı tamamlanan ancak atıl olan Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi'nde incelemelerde bulundu.

Merkeze bağlı Çınarlısu Köyü Mülga mevkisinde Çevre ve Orman Bakanlığı'nın 6,5 milyon liralık finansmanıyla yapılan ve 2012 yılı sonunda faaliyete hazır hale getirilen Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi'nde incelemelerde bulunan AK Partili Meclis Üyesi Nihat Altunç, kullanılmayan tesiste birçok mekanizmanın artık çalışmadığını tespit ettiklerini söyledi.

Altunç, '6,5 milyon liralık modern tesis 5 yıldır kullanılmadığı için atıl duruyor. Yol kenarına atılan çöplerden, 2 şeritli Siirt-Şırnak karayolu tek şeride düşmüş. Çünkü toplanan çöpler yol kenarlarına dökülüyor' ifadelerini kullanarak, tesisin biran önce devreye sokulması gerektiğini bildirdi.

AK Parti hükümetinin Siirt'te yaptığı devasa projelerden birinin Katı Atık Çöp Toplama Tesisi olduğunu ama DBP'li belediye tarafından kullanılmadığını aktaran Altunç, şöyle konuştu:

'İlimize çağdaş, modern yani çevre ve ekolojiye uygun yatırımlar yapıldı. Vahşi depolama olarak yapılan tesisi hükümetimiz 6,5 milyon lira gibi büyük bir rakamla finanse ederek Siirt Belediyesi'ne teslim etmiş. Belediyemiz bu konuda yer teslimini yapmıştır, diğer belediyelerle birlikte burada çöp toplanması yapılarak çöplerin sıhhi bir şekilde doğaya tekrardan gübre veya başka şekilde kavuşturulması düşünülmüş ama maalesef bu saha boş ve halen kullanılmıyor.'

Çocukların çöplerden kağıt, naylon ve gıda topladığını anlatan Altunç, 'Çöpler çocukların sağlığını bozuyor. Doğaya zarar veriyor. Böyle bir tesis olmamış olsaydı evet diyecektik ki yeni bir yatırım yapılıncaya kadar beklenebilir. Ama yaşadığımız çağda, modern yaşamda böyle tesisler var, yapılmış ve artık devreye alınmaları lazım.' ifadelerini kullandı.

- Tesisi kullanmayan belediyeye ceza

Altunç, Çevre Şehircilik Müdürlüğü'nün uyarılarına rağmen tesisi faaliyete sokmadığı için Siirt Belediyesi'ne 100 bin lira ceza kesildiğini sözlerine ekledi.

Meclis üyesi Sabahattin Ataker ise tesisin kullanılması durumunda çevreye zarar veren çöplerden kurtulacaklarını anlatarak, yol kenarına atılan çöplerden vatandaşların ciddi bir rahatsızlık yaşadığını bildirdi.

Vatandaşlardan Bilal Eres de gelişigüzel yol kenarlarına dökülen çöplerin kokusunun yoldan geçen vatandaşları rahatsız ettiğini söyledi.

'Yıllardır bu sorunu yaşıyoruz. Daha önce AK Parti Belediye Başkanı Mervan Gül döneminde bu sıkıntının giderilmesi amacıyla ciddi girişimler oldu. Ama şimdiki belediye bu pislik ve kokudan memnun, çünkü halka hizmet etmeyi dert edinmiyorlar' diyen Eres, yolun, tek şeride düşmesi nedeniyle trafiğin aksadığını, araçların kaza riski yaşadığını belirtti.
Kaynak: AA