Ermenistan sivil yerleşim yerlerini hedef aldı!

Ermenistan’ın Azerbaycan’a bağlı Ağdam’ın Benövşeler köyüne attığı havan topları birçok ev ve ahıra zarar verdi, 45 koyun telef oldu. Saldırıda bir okulda top mermilerinin hedefi oldu.

Ermenistan sivil yerleşim yerlerini hedef aldı!
Ermenistan sivil yerleşim yerlerini hedef aldı!
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev saldırının ardından Güvenlik Konseyini topladı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı temas hattında, Azerbaycan Ordusu'nun tam kontrol sağladığını açıkladı.

1 Nisan gecesi Azerbaycan-Ermenistan temas hattında 1994 yılından bu yana en şiddetli çatışmalar yaşandı. Ermenistan Ordusu'nun sivil yerleşim bölgelerini de hedef aldığı çatışmalarda 12 Azerbaycan askeri şehit oldu,100'den fazla Ermeni asker öldü ve yaralandı. Şiddetli çatışmaların 1 gün sonrasında temas hattında gerginlik devam etse de çatışmaların şiddeti azalmış durumda.

Ermenistan sivil yerleşim yerlerini hedef aldı!

ERMENİSTAN ORDUSU SİVİL YERLEŞİM BÖLGELERİNİ HEDEF ALIYOR

Ağdam'ın “Benövşeler” köyünde evin bahçesine bir havan topu düştü ve burada bulunan 45 koyun telef oldu.

Ev sahibi Tofig Naibov,”Çatışma gittiği zaman sokaktaydık. Top mermisi ilk olarak oğlumun bahçesine düştü. Acele olarak çocuklara hayvanları bahçeden çıkarmayı söyledik. Çocuk bahçeye ulaşmadan top mermisi koyunların olduğu yere düştü ve koyunlar öldü. Çatışmalardan korkmuyoruz ve hiçbir şeyden kaçmıyoruz” diye konuştu.

Ermenistan Ordusu'nun saldırısında bir okul da isabet aldı. Şu anda Ağdam'da bulunan bir orta okulun içerisindeyiz. Sınıfın içerisine bir top mermisi düştü ve bütün sıralar zarar görmüş durumda.

Ermenistan Ordusunun saldırısı sonucu bir evin yatak odasına top mermisi düştü. Şans eseri 5 kişinin yaşadığı evde kimse yoktu.

Ağdam'ın “Sarıcalı” köyünde Evine top mermisi isabet eden İlgar Lalayev,”Biz kendimiz köyden çıkmadık sadece kadınları ve çocukları köyden gönderdik. Evde 5 kişi kalıyorduk ve saldırıdan yarım saat önce ailemi evden çıkarmıştım” dedi.

Ermenistan sivil yerleşim yerlerini hedef aldı!

ÇATIŞMANIN YANKILARI İSE DEVAM EDİYOR

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Güvenlik Konseyi'ni olağanüstü toplantıya topladı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, tek taraflı olarak ateşkes ilan etti ama Ermenilerin sivil yerleşim alanlarını yeniden hedef alması durumunda yeniden karşılık vereceklerini açıkladı.

Bakanlık temas hattında Azerbaycan Ordusu'nun kontrolü sağladığını da açıkladı.

Kaynak: İHA