Antalya'da 'Yol Verme' Cinayeti Davasında Karar

Gökhan Karakuş'u bıçaklayarak öldüren sanık, 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Antalya'da 'yol verme' kavgası nedeniyle Gökhan Karakuş'u bıçaklayarak öldüren sanığa 25 yıl hapis cezası verildi.

Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Mehmet Ali Gültekin, tutuksuz sanık Hasan Polat, mağdur sanık Mustafa Şirin, müdahil Yadigar Karakuş, Hatice Köşk, Ebru Karakuş ve taraf avukatları katıldı.

Duruşmada söz alan Hatice Köşk ve Ebru Karakuş, önceki beyanlarını tekrar ederek, sanıkların ayrı ayrı cezalandırılmalarını talep etti.

Sanık Gültekin'in avukatı Muhsin Taşar, müvekkilinin arkadaşlarıyla alkol aldığını ve çorbacıya gittiklerini, çorbacının bulunduğu sokağın dar olması nedeniyle karşıdan gelen mağdur ve arkadaşlarıyla yol verme nedeniyle tartıştıklarını söyledi. Tartışmanın arbedeye döndüğünü belirten Taşar, 'Müvekkilim ve arkadaşlarının alkollü ve sarhoş oldukları belirlenmiştir. Bu arbede sırasında maktul bir bıçak darbesiyle yaralanmış, hastaneye kaldırılmış ve orada vefat etmiştir. Müvekkilim daha sonra polis tarafından arandığını duyduğunda kendisi teslim olmuştur.' dedi.

Taşar, olayın oluş şekli, sanıkların bulundukları durumlar dikkate alındığından müvekkilinin konumunun diğer sanıklardan farkı olmadığını savundu.

Olayda bıçağın kendi müvekkili tarafından kullanmadığını ve bu yönde tanık da bulunmadığını ifade eden Taşar, müvekkilinin beraatını talep etti.

Sanık Gültekin ise son savunmasında, avukatının beyanlarına katıldığını belirterek, diğer sanıkların başından itibaren olayı kendisi yapmış gibi gösterdiklerini ileri sürdü. Sarhoş olduğu için olayın kendisine yüklendiğini savunan Gültekin, 'Sırf ben sarhoş olduğum için olayı benim üzerime yıkmaya çalışmışlardır. Kaldı ki Hasan Polat'ı da benim yaraladığımı iddia edecek kadar iftira boyutuna gelmiştir. Ben suç işlemedim, eylem sonrası karakola kendim teslim oldum. Cinayeti ben işlemedim, suçsuzum, beraatımı istiyorum.' dedi.

Mahkeme heyeti, sanıklardan Mehmet Ali Gültekin'i 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı. Gültekin'in duruşmadaki iyi hali nedeniyle ceza 25 yıla indirildi.

Sanık Mustafa Şirin, 'kasten yaralama' eyleminden 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ceza, eylemin sanık Gültekin ve arkadaşlarının haksız hareketleri sonucu gerçekleşmesi nedeniyle 4 ay 15 güne, sanığın duruşmadaki iyi hal ve davranışlarından dolayı 3 ay 22 güne indirildi. Şirin'in sabıkasız olmasını göz önünde bulunduran mahkeme heyeti, cezayı bir yıl erteleyip, koşulsuz denetime karar verdi.

Sanıklardan Hasan Polat'ın ise kesin ve inandırıcı delil olmaması nedeniyle beraatına karar verildi.

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde 8 Mayıs 2014 tarihinde yol verme tartışmasının kavgaya dönüşmesi üzerine Mehmet Ali Gültekin, araçtan inen Gökhan Karakuş'u bıçaklayarak öldürmüştü.
Kaynak: AA