Şeker-İş, Ücretsiz Fazla Mesai Yapacak

Muş Şeker Fabrikası Şekerİş Şube Başkanı Sancar:'Şeker üretiminin artması ve pancar üretiminin geliştirilmesi adına iş bırakma eylemi ve iş yavaşlatma yerine, genel merkezimizle aldığımız ortak kararla günde 2 saat fazla mesai yaparak ücretsiz çalışma kararını aldık. Çünkü biz bu fabrikaların gerçek sahibiyiz'

Şeker-İş Sendikası Muş Şubesi, Genel Merkez tarafından alınan ortak karar doğrultusunda, Muş Şeker Fabrikasında ücretsiz fazla mesai yapmaya başladı.

Muş Şeker Fabrikası Şeker-İş Şube Başkanı ve Türk-İş Temsilcisi Fikret Sancar, yaptığı açıklamada, şeker sanayisinin yılda 3 milyar dolar civarında ülkeye katma değer sağladığını söyledi.

Ülkenin tarımı ve sanayisine de büyük katkı sağladıklarını hatırlatan Sancar, 'Bugünlerde öyle bir hal aldı ki artık fabrikalarımız elemansızlıktan iş yapamayacak durumdadır. Biz şuna inanıyoruz. Uluslararası şeker kartelleri şeker sanayisini bitirmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Biz de bu fabrikanın sahibi ve çalışanları olarak diyoruz ki; 'bizler çoluk çocuğumuzun rızkını temin ettiğimiz bu fabrikamızı kimseye yedirmeyiz'.' diye konuştu.

Türk Şeker Sanayisinin ülke insanın ağzını bundan sonra da tatlandırmaya devam edeceğini aktaran Sancar, şöyle devam etti:

'Şeker fabrikalarında yaşanan boşluk ve kaliteli eleman olmaması yüzünden gelecek dönemlerde kampanyaların yapılamaz duruma gelmesinden endişe ediyorum. Şeker fabrikalarından 25-30 yıldır kadro bekleyen muvakkat işçilerimiz bir türlü kadroları tahsil edilmedi. Özelleştirme İdaresinin vurdum duymaz tavırları eleman alımını güçleştirmekte ve kilit vuracak şeker fabrikaları beklemekte. Biz bu arkadaşlarımızın hakkını savunma, şeker üretiminin artması ve pancar üretiminin geliştirmesi adına iş bırakma eylemi yerine, iş yavaşlatma yerine, bugünden itibaren genel merkezimizle aldığımız ortak karar gereği günde 2 saat fazla mesai yaparak ücretsiz çalışma kararını aldık. Çünkü biz bu fabrikaların gerçek sahibiyiz.'

İnsan sağlığına zararlı tatlandırıcı ve nişasta bazlı şekerlerle Türk halkının zehirlenmeye çalışıldığını iddia eden Sancar, bu nedenle fabrikaların özelleştirme kapsamından çıkarılmasını, modernize edilmesini, geçici işçilerin kadroya alınmasını, kalifiye eleman eksikliğinin giderilmesi ve fabrikaların tam kapasiteyle çalıştırılmalarını istediklerini kaydetti.
Kaynak: AA