Şabanözü'nde Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü Düzenlendi

Şabanözü'nde Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen, Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Programı kapsamında Şabanözü Dr. Sami Baran İlçe Devlet Hastanesi tarafından Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü düzenlendi.

Şabanözü Hükümet binası önünden başlayan yürüyüş yaklaşık 5 kilometre sonra aynı noktada sona erdi.

Yürüyüşe, Başhekim Uzm. Dr. Tuğsem Üzer, Garnizon Komutanı Hasan Kılıçarslan, Emniyet Müdürü Bülent Demir, hastane çalışanları, kamu kurum ve kuruluş çalışanları, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde kalan engelliler ile vatandaşlar katıldı.

Başhekim Üzer, hareketsiz yaşamın toplumda önemli bir sağlık sorunu haline geldiğini, bunların başında da obezitenin yer aldığını vurgulayarak, 'Bu da beslenme alışkanlığı ve hareketsizlikten kaynaklanan bir durum. Toplumumuzu obezite konusunda bilgilendirmek ve hareketli bir yaşam tarzıyla bazı sağlık sorunlarından korumak, obezite konusunda farkındalık yaratmak amacıyla bu yürüyüş düzenlendi. Katılımcıların vücut kitle endeksinin de ölçümü yapılarak tavsiyelerde bulunuyoruz.' dedi.

Yürüyüş sonunda Dr. Sami Baran İlçe Hastanesi tarafından vatandaşlara bilgilendirici broşürler dağıtıldı ve balon hediye edilerek, su ve ayran ikramında bulunuldu.

Kaynak: AA