Naşa Beldesindeki Deprem Konutlarında İndirime Gidilecek

Simav ilçesine bağlı Naşa beldesinde, TOKİ tarafından yaptırılan deprem konutlarında indirim uygulanacağı bildirildi.

AK Parti Kütahya milletvekilleri Mustafa Şükrü Nazlı, Vural Kavuncu, İshak Gazel ve Ahmet Tan, ortaklaşa yaptıkları yazılı açıklamada, 5 yıl önce meydana gelen Simav depreminden sonra hükumetin bölgedeki yaraları sarmak amacıyla depremde zarar gören evlerin yerine TOKİ tarafından sosyal konutlar yaptırıldığı hatırlatıldı.

Bu kapsamda, Beyce, Naşa, Çitgöl beldeleri ile Hisarcık ve Pazarlar ilçelerinde 268 sosyal konut inşa edildiği bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

'​Naşa beldemizdeki arazi şartları gereği konutlar diğer beldelere göre biraz daha yüksek fiyata mal olmuştur. Bu nedenle Naşa'lı hemşehrilerimiz bu konutları almakta zorlanmışlar ve bizlere konuyu ileterek indirim yapılması talebinde bulunmuşlardı. ​Kütahya milletvekilleri olarak TOKİ Başkanı Ergün Turan'ı ziyaret ederek konuyu ilettik. Konuyu birlikte tartışarak yüzde 10 indirim yapılmasını talep ettik. Sayın Turan'da şartları zorlayarak bu indirimin yapılması talimatını verdi. Bu vesileyle TOKİ başkanımıza gösterdiği anlayıştan dolayı teşekkür eder, Naşa beldemize hayırlı olmasını temenni ederiz.'

Kaynak: AA