Yeşilçam'ın 'Kötü Adamı' Baloncu Amca Oldu

Türk filmlerinde 'kötü adam'ı oynayan İhsan Gedik'in arkadaşları ile kurduğu tiyatro grubu, Amasya'da çocuklar için gösteri sundu.

Yeşilçam'da Ertem Eğilmez, Metin Erksan, Kunt Tulgar, Ali Özgentürk gibi yönetmenlerin filmlerinde 'kötü adam' karakterini canlandıran İhsan Gedik, çocuk tiyatrosunda 'baloncu amca' rolü oynuyor.

Gedik'in iki arkadaşı ile kurduğu tiyatro grubu, Amasya'nın Gümüşhacıköy Belediyesinin 23 Nisan etkinlikleri kapsamında, Kızılca Köyü İlkokulu'nda 'Renkli Dünyalar' oyununu sahneledi.

Oyunda 'Baloncu amca'yı canlandıran Gedik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk sinemasına 55 yıl hizmet ettiğini söyledi.

Film projelerinde kendisi gibi eski Yeşilçam oyuncularına rol verilmemesinden yakınan Gedik, 'Böyle olunca eğitim kökenli iki arkadaşım ile çocuk tiyatrosu yapmaya karar verdik. Bu tiyatro sayesinde geçimimizi sağlamaya çalışıyoruz.' dedi.

Gümüşhacıköy Belediye Başkanı Zehra Özyol ise, “Çocuklarımızın sosyalleşmesi, kendini geliştirmeleri için pek çok etkinlik düzenliyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeni ile de Yeşilçam'ın usta oyuncularının oynadığı, Renkli Dünyalar oyununu Gümüşhacıköylü çocuklarımız ile buluşturduk.' ifadesini kullandı.
Kaynak: AA