Sağlık Çalışanları Son Yolculuklarına Uğurlandı

Kars'ta ambulans ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden sağlık çalışanları son yolculuklarına uğurlandı.



Geçirdikleri trafik kazasında hayatını kaybeden ambulans şoförü Selçuk Uray (29) ve acil tıp teknisyeni (ATT) Emre Mert (22) için Harakani Devlet Hastanesi bahçesinde tören düzenlendi.

Törende konuşan İl Sağlık Müdürü Zafer Yılmaz, tüm Karslılar olarak büyük bir acı içerisinde olduklarını söyledi.

Kazada hayatını kaybeden Selçuk ve Emre'nin bu dünyadan ayrılışlarının insanlar ve sağlık camiası için bir ders olduğunu belirten Yılmaz, ''Çünkü onlar, vazifelerini ifa ederlerken şahadet şerbeti içtiler. Serhat şehrimiz Kars'ın her köşesinde şimdi üstlerine örttüğümüz bu mukaddes bayrağın altında gece-gündüz demeden hastalara şifa dağıtmak için çaresizlere çare olmak için onurları ile görev yaptılar. Biz de o bayrakla arkadaşlarımızı bu nihai ve ebedi istirahatgahlarına gönderiyoruz. Acımız büyüktür ama onurumuz da büyüktür.'' dedi.

Törene katılan Vali Günay Özemir de, sağlık personellerine ve kazada hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

Daha sonra Müftü Mehmet Genç'in dualarıyla acil tıp teknisyeni Emre Mert'in cenazesi Giresun'a, ambulans şoförü Selçuk Uray'ın cenazesi de Kars'ın Susuz ilçesinde toprağa verilmek üzere gözyaşları içinde son yolculuklarına uğurlandı.

Kaynak: AA