Çeşme'de Durmuş Yaşar'a Özel Büst

İzmir’in Çeşme ilçesinde, Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı’nın kurucusu, Türkiye’nin ilk boya fabrikasını kuran Durmuş Yaşar anısına yaptırılan büstün açılışı gerçekleştirildi.

Çeşme'de Durmuş Yaşar'a Özel Büst
Çeşme ilçesinde, Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı’nın kurucusu Durmuş Yaşar anısına yaptırılan büst tamamlandı. Büstün açılışı için bir de tören düzenlendi.

Törene, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaşar, İzmir’in duayen iş adamlarından Çeşmeli Şinasi Ertan, Deniz Ticaret Odası eski başkanlarından Geza Dologh, Yaşar topluluğu yöneticileri, çalışanlar ve iş ortakları katıldı.

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı adına bir konuşma yapan Selim Yaşar, "Yaşar ailesi için çok özel ve önemli olan bu günde, dedemiz Durmuş Yaşar’ın adını bir hatıra olarak yaşatmak üzere bu büstün açılışını yapıyoruz. Sanayici iş adamı kimliğinin yanı sıra, topluma katkı sağlamanın gereği ve önemine inanan Durmuş Yaşar, toplumun eğitim, kültür ve sanat ile gelişeceği inancıyla 1974 yılında Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı’nın kurulmasına öncülük etti" dedi.

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç da törende şöyle konuştu:

"Her şeyden önce Yaşar Ailesi’ne, Çeşme’ye yaptıkları yatırım, sağladıkları istihdam ve bölgenin tanıtımına yaptığı katkılardan dolayı tüm Çeşmeliler adına teşekkür ediyorum. Bölgeye katkı sağlayan her insan ve kurum bizim için baş tacıdır. Merhum Durmuş Yaşar’ın isminin bu parkta yaşaması bizim için de gurur kaynağıdır" dedi.

Selim Yaşar, açılışın ardından Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç’a bir teşekkür plaketi verdi.
Kaynak: İHA