Özgecan'ın kardeşi ilk kez konuştu...

Bu sabah Beyaz TV’de yayınlanan Söylemezsem Olmaz programı Özgecan Aslan’ın mezarı başından canlı yayın gerçekleştirdi.

Özgecan'ın kardeşi ilk kez konuştu...
Özgecan Aslan'ın katili Suphi Altındöken'in cezaevinde göğsünden tek kurşunla vurularak öldürülmesinin ardından Aslan ailesi Özgecan'ın mezarına gitti.

Özgecan Aslan'ın babası Mehmet Aslan: Her şey Allah'ın takdir ettiği şekilde ilerliyor. Yasaların haricinde toplumların kendi yaptırımları da vardır insanların vicdanıyla ortaya çıkan. Önceden herkes birbirini kollardı ama şuanda herkes başını çevirip görmezden geliyor. Ama bu gerçek onlarında karşısına da çıkabilir. Ne üzüldüm ne de sevindim keşke yaşayıp bu vicdan azabını ömür boyunca yaşasaydı. Her gün bu acıyı, pişmanlığı, ıstırabı yaşamasını isterdim. Kendisi mahkemede hâkime dahi bağırmış hatta yaptıklarını anlatırken gülüyormuş kendisi. Toplumdaki böyle kötü düşünceli nefsine sahip çıkamayan insanların ıslah edilmesini istiyorum. Artık kavgayı bırakıp barış için bir şeyler yapmalıyız, toplum olarak ben ne yapabilirim diye düşünmeliyiz.

Özgecan Aslan'ın annesi Songül Aslan: Özgecan çok iyi bir insandı, kimseye kötülük düşünmezdi. Ben onu rüyamda gördüm melek oldum dedi benim kızım çok özeldi melek oldu Özgecan'ım. Beni şaşırtan şey ise Özgecan 11 Şubatta vefat etti katilinin de 11 Nisanda ölmesi Allah'ın takdiri olsa gerek. Ne sevindim ne üzüldüm çok garip bir his. Cezasını bulsun istiyordum. Benim kızım suçsuzdu sadece dolmuşa binip evine gelecekti. Özge'ye katilinin öldüğünü haber vermeye değil dua etmeye geldi. Bu özel mezar Özgecan'ın pes etmeyişini kendini koruyuşunu anlatıyor.

ÖZGECAN'IN KARDEŞİ BESTE ASLAN İLK KEZ KONUŞTU

Özgecan Aslan'ın kardeşi Beste Aslan: Biz bu acıyı her gün çekiyoruz ve hayata devam etmek zorundayız. Ben açıkçası ölüm haberini aldığımda üzüldüm, biz bu acıyı her gün çekerken onun böyle kolayca ölmesi olmamalıydı. Bunu yıllarca yaşayıp her gün acı çekmeliydi. Ben bu kadar kolay olmasını istemezdim.

Özgecan Aslan'ın ailesi katil Suphi Altındöken'in cenazesine kimse sahip çıkmadığı için kimsesizler mezarlığına gömüleceğini öğrendi.