GÜNCELLEME - İzmir Merkezli Dolandırıcılık Operasyonu

Üç ilde nitelikli dolandırıcılık olaylarına karıştıkları öne sürülen 11'i kadın 15 kişi gözaltına alındı Geçen yıl 24 Aralık'ta düzenlenen dolandırıcılık operasyonunun devamı niteliğindeki çalışmanın, şebekenin ismini kullandığı bir avukatın şikayeti üzerine yapıldığı bildirildiDETAYLAR EKLENDİ.

İzmir merkezli 3 ilde düzenlenen operasyonda kendilerini avukat, sigortacı, şirket yetkilisi gibi tanıtarak nitelikli dolandırıcılık olaylarına karıştıkları öne sürülen 15 kişi gözaltına alındı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, kendilerini avukat, sigortacı, şirket yetkilisi gibi tanıtarak nitelikli dolandırıcılık olaylarına karıştıkları iddia edilen zanlılara yönelik operasyon düzenledi.

Operasyon kapsamında İzmir'de 13, Kars ve Erzincan'da birer zanlı gözaltına alındı.

- Avukatın ihbarı şebekeyi ortaya çıkardı

Operasyonun, Konak ilçesi Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde çağrı merkezi adı altında çalışan iş yerine 24 Aralık'ta düzenlenen operasyonun devamı niteliğinde olduğu belirtildi.

Geçen yıl 24 Aralık'ta düzenlenen operasyonda çağrı merkezi olarak çalışan iş yerindeki bilgisayar, dijital veri ve evrakları inceleyen polis ekipleri, zanlı ifadeleri doğrultusunda 176 kişinin dolandırıldığını belirledi. Dolandırıcılıkla ilgili 97 mağdura ulaşan ekipler, bu kişilerin şikayetçi olması üzerine ikinci operasyonu düzenledi.

Zanlıların, özel sağlık sigortası yaptıran ve yenilemeyenler ile adliyelerde icra dosyası bulunan kişileri hedeflerine aldıkları ileri sürüldü.

Bu kişilere çağrı merkezinden ulaşan ofis çalışanlarının 'Size icra gelecek, hacizi durdurmak için avukatımızla görüşün' diyerek, icra iflas davalarına bakan gerçek bir avukat ismi üzerinden zanlıların telefonunu verdikleri, bu sayede mağdurların, hesaplarına para yatırmalarını sağladıkları iddia edildi.

Hesap hareketlerini inceleyen ekipler, ilk operasyonda tutuklanan örgüt lideri B.Ö. ile yardımcısı konumundaki G.K. ve A.N'nin hesaplarına, 176 kişinin 350 ila 650 lira arasında değişen miktarlarda para yatırdığını tespit etti.

Ayrıca örgütte lider konumundaki kadın E.Ö'nün de dolandırıcılığı organize ettiği öne sürüldü.

Operasyonun icra ve iflas davalarına bakan ve örgütün ismini kullandığı bir kadın avukatın şikayeti üzerine başlatıldığı bildirildi.

Zanlıların, 'nitelikli dolandırıcılık' iddiasıyla ifadelerinin alınmaya başlandığı, 'suç işlemek için örgüt kurmak, örgüte üye olmak ve unvan kullanmak' gibi suçlamalarla da adliyeye sevk edilecekleri öğrenildi.

Gözaltına alınan 11'i kadın 15 kişinin, emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Geçen yıl aralıkta düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 13 kişiden 12'si tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Örgüt lideri konumundaki B.Ö'nün ise halen cezaevinde olduğu bildirildi.

Kaynak: AA