Karamanlı'da Fidan Dikim Töreni

Dünya Ormancılık Haftası ve Orman Günü dolayısıyla Burdur'un Karamanlı ilçesinde 350 sedir fidanı toprakla buluştuldu.

Karamanlı ilçesinde Dünya Ormancılık Haftası ve Orman Günü dolayısıyla fidan dikim töreni düzenlendi.

Baraj mevkisinde düzenlenen törene, Kaymakam Yusuf Altun, İlçe Jandarma Garnizon Komutanı Tarran Güney ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Salim Oğuz, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Tefenni ve Karamanlı Orman İşletme Şefi Hakan Doğan, öğrencilere nasıl dikim yapılacağını anlatarak, kurum olarak yaptıkları faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Öğrenciler, orman işletme görevlilerinin gözetiminde 350 sedir fidanını toprakla buluşturdu.

Karamanlı Kaymakamı Altun, Orman Haftası olması nedeniyle Kaymakamlık ve Orman İşletme Şefliği ile fidan dikme etkinliği düzenlediklerini belirtti.

Altun, Hakan Sevim Fen Lisesi'nin hatıra ormanı oluşturma talepleri doğrultusunda fidan dikimi gerçekleştirdiklerini ifade ederek, 'Öğrencilerimiz bu konuda gerçekten istekli ve hevesli. İleride gelip ziyaret edebilecekleri bir ormanlık alan için gayret gösterdiler. Bizler de bu durumdan oldukça memnun kaldık' dedi.

Fidan dikme etkinliklerin devam edeceğini ifade eden Altun, Karamanlı'da ağaçlandırma çalışmalarına ihtiyaç duyulduğunu, takip eden haftalarda başka okullar ile fidan dikmeye devam edeceklerini söyledi.
Kaynak: AA