PKK'lılar burada sıkıştırıldı!

Şırnak'ta terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonun sürdüğü İdil'de teröristlerin sıkıştırıldığı Turgut Özal Mahallesi'nde karargah olarak kullanılan ilkokul ve çevresi, AA ekibi tarafından görüntülendi Çemberin daraldığı ilçede, objektiflere yansıyan patlayıcı yapımında kullanıldıktan sonra yakılan lise binası, yaklaşık 200 metre mesafede PKK'lıların bulunduğu okul, gasbedildikten sonra ateşe verilen ambulanstaki tahribat terör saldırılarının şiddetini gözler önüne serdi.

PKK'lılar burada sıkıştırıldı!
PKK'lılar burada sıkıştırıldı!
Şırnak'ın İdil ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarının sıkıştırıldığı Turgut Özal Mahallesi'ndeki bölge, AA ekibi tarafından görüntülendi.

İdil'de teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması için ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet unsurlarınca 18 Şubat'ta başlatılan 'Şehit Özel Harekat Polisi Ersin Yıldırım Operasyonu' sürüyor.

AA ekibi müşterek operasyonla çemberin her geçen gün daraldığı ilçede örgüt üyelerinin sıkıştığı Turgut Özal Mahallesi'ndeki Bener Cordon İlkokulu ve çevresini görüntüledi.

Geniş güvenlik önlemleri altında girilen bölgede teröristlerce patlayıcı yapımında kullanıldıktan sonra ateşe verilen İdil Anadolu Lisesinin büyük oranda tahrip olduğu görüldü.

Yaklaşık 200 metre mesafedeki teröristlerin karargah olarak kullandığı ve yoğun çatışmaların sürdüğü Bener Cordon İlkokulu ve çevresi de görüntülendi.

Örgüt üyelerince gasbedildikten sonra yakılan ambulans ile okul ve sağlık ocaklarındaki tahribat terör saldırılarının şiddetini gözler önüne serdi.

10 ton patlayıcı imha edildi

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, operasyonun aralıksız sürdüğü ilçede 19 günde yaklaşık 10 ton patlayıcı imha edildi.

PKK'lıların sıkıştırıldığı bölgede çok sayıda patlayıcı bulunduğu tahmin ediliyor.

İlçede güvenlik güçleri ile teröristler arasında zaman zaman sıcak temas sağlanıyor.

Etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısının 76'ya ulaştığı operasyon, güvenlik güçleri tarafından titizlikle yürütülüyor.

Yüzde 90'ı teröristlerden temizlenen ilçede operasyon tamamlanma aşamasında bulunuyor.

Teröristler karargah olarak kullandıkları Bener Cordon İlkokulu ile ateş verdikleri İdil Anadolu Lisesini 16 Aralık 2015 tarihinde basmış, sınıflardaki 20'yi aşkın öğretmen ve öğrencileri silah zoruyla okuldan çıkartmalarının ardından bir süre örgüt propagandası yaptıkları öğretmen ve öğrencileri okula gelmemeleri yönünde tehdit etmişlerdi.

Kaynak: AA