Anka İlahi Gurubundan Şehitlere Beste

Grubun solisti Kurt: 'Son günlerde yaşanan olayların ardından ülke olarak artık birlik ve beraberlik sağlamalıyız. Düşmanlarımıza karşı birlik olmalıyız'

KAAN BURAK ŞEN- Anka ilahi grubu, son dönemde yaşanan terör olayları dolayısıyla, sözleri Dünya İslam Birliği Platformu Başkanı Lokman Kala'ya ait 'Şehitlerimiz' şiirini ilahi formunda besteledi.

Daha önce Başbakan Ahmet Davutoğlu için yaptıkları 'Yar Davutoğlu' isimli bestesiyle dikkatleri çeken grubun sözcüsü Ahmet Kurt, şarkıyı seslendirdikleri stüdyoda AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2008 yılında kurulduklarını belirterek, 'Uzun zamandır şehitlerimize ve şehit ailelerine bir vefa borcu olarak, bu parçayı yapma hayali kuruyorduk” dedi.

Kurt, yaptıkları parçada şehadet mertebesinin yüce bir makam olduğuna dikkat çekmek istediklerini aktararak, şunları kaydetti:

'Son günlerde yaşanan olayların ardından ülke olarak artık birlik ve beraberlik sağlamalıyız. Düşmanlarımıza karşı birlik olmalıyız. Vatan için nöbet tutan, uyumayan, gece gündüz demeden hainlerle korkusuzca çatışmaya giren ve sonunda da Allah’ın 'onlar ölmez' dediği şehadet mertebesine erişen yiğitlerimiz için bestelediğimiz bu eseri tüm şehit yakınlarına armağan ediyoruz.'

Müzikal anlamda şehitlerle ilgili daha fazla çalışma yapılması gerektiğini vurgulayan Kurt, 'Grup Anka olarak biz, şehitlerimizin kardeşi, abisi, evladı, babası, arkadaşı ve dostuyuz. Bu vatan toprakları kolay kazanılmadı, kimseye bir karış toprak vermeyiz' ifadelerini kullandı.

Parçanın Müzik yönetmenliğini yapan Yücel Peker de eserde Anadolu'ya has enstrümanların, ağırlıklı olarak da kavalın tercih edildiğini belirterek, 'Böyle bir çalışmada 'sizin de tuzunuz bulunsun' dediler. Biz de bu sosyal sorumluluk projesine elimizden geldiğince destek vermeye çalıştık' dedi.

Aranjesini Yunus Peker'in yaptığı, 'Şehitlerimiz' şiirinin sözleri şöyle:

'Vatanın uğruna can veren erler

Bayrağa sarılan şehitlerimiz

Küfrün karşısında şehadet derler

Bayrağa sarılan şehitlerimiz

Yer yok bu dağlarda çakala kurda

Münkir münafıklar girmesin yurda

Şehadet sancağı çeker huzurda

Bayrağa sarılan şehitlerimiz

Ben mü'minim vatanımı severim

Bu vatan uğruna fedadır Ser'im

Tarihlere geçer ölmez eserim

Bayrağa sarılan şehitlerimiz

Din vatan uğruna can ver bin kere

Bu sözden dönmeyiz verdik bir kere

Al kanlar içinde git Peygamber'e

Bayrağa sarılan şehitlerimiz

Sadıklar, Sıddıklar, Nebiler bile

İşte böyle döner goncalar güle

Lokmanıyam gider Ravza Resüle

Bayrağa sarılan şehitlerimiz.'

2008 yılında kurulan Anka ilahi grubu, Ahmet Kurt, Mehmet Ali Er ve Muhammed Dikçal'dan oluşuyor.

Kaynak: AA