Engelli Çocuk Annelerinin Anlamlı Dayanışması

Van’da zihinsel engelli çocuk anneleri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir araya geldiler.

Engelli Çocuk Annelerinin Anlamlı Dayanışması
Van’da, 2007 yılında hazırladıkları ‘Zihinsel Engelli Çocuk Annelerine Yönelik Eğitsel Psikolojik Destek Projesi’ kapsamında bir çatı altında birleşen zihinsel engelli çocuk anneleri, güzel bir dayanışma örneği sergiliyorlar. Her ay düzenli bir şekilde bir araya gelip birbirlerine destek olan anneler, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ ve ‘Anneler Günü’ gibi özel günlerde de bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyorlar. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir restoranda düzenlenen programa, Van Valisi İbrahim Taşyapan’ın eşi Nesibe Taşyapan’ın yanı sıra YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Gevaş Kaymakamı Nedim Akmeşe ve Teknokent Müdürü Yardımcı Doç Dr. Necat Görentaş’ın eşi ve zihinsel engelli çocuk anneleri katıldı.

Burada bir açıklamada bulunan Nesibe Taşyapan, kadınların yılda bir değil her zaman hatırlanması gerektiğinin altını çizerek, “Kadınlarımızı her zaman hatırlamamız lazım. Özellikle eşleri ve yakınları tarafından devamlı ödüllendirmek lazım. Bu anneler eli öpülesi anneler. Allah hepsine kolaylıklar versin. Rabbim hayatlarını kolaylaştırsın. Kadınlar, gerçekten çok sıkıntıda. Her sene, bir sonraki sene için kadınlar biraz daha rahata kavuşur ve daha iyi olur, diyoruz. Kadınlara eğittim başta olmak üzere her şeyi sunmak lazım. O değeri vermek lazım. Bu kapsamda tüm kadınların gününü kutluyorum” dedi.

Zihinsel Engelli Çocuk Annelerine Yönelik Eğitsel Psikolojik Destek Projesi Koordinatörü aynı zamanda Van Otizm Derneği Başkanı Erkan Düz’ün eşi Ayşe Düz ise, 2007 yılında AB Projeleri’ne sundukları proje çerçevesinde kentteki zihinsel engelli çocuk annelerini bir çatı altında topladıklarını belirterek, “Van’da zihinsel engelli çocuğu olan yaklaşık 30 anne ile birlikte her ay düzenli bir şekilde bir araya gelip, birbirimize destek çıkıyor, problemlerin çözümü için fikir alışverişinde bulunuyoruz. Bunun yanında Van Otizm Derneği ile ilişkili olan anne grubumuzla birlikte çocukların ve ailelerin yaşadıkları sorunların çözümü noktasında yetkililerle görüşüyoruz. Özellikle ulaşım, sosyal ve oyun alanları, engelliler için kreş ve diş sağlığı gibi sıkıntıların çözülmesini kendilerinden istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Amaçlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir araya gelip güzel vakit geçirmek olduğunu ifade eden Düz, ’Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA