'Filistin Toprak Günü'nün 40. Yıl Dönümü

Lübnan'da, Toprak Günü münasebetiyle Filistin kültürünün tanıtıldığı sergi açıldı.

Lübnan'da bir araya gelen Filistinli sivil toplum kuruluşları tarafından, Filistin Toprak Günü'nün 40. yılı münasebetiyle Filistin kültürünün tanıtıldığı sergi açıldı.

Başkent Beyrut'ta UNESCO Sarayı'ndaki serginin açılışına Filistin'in Beyrut Büyükelçisi Eşref Debbur da katıldı. Sergide yer alan, Filistin kültürüne ait el işçiliği, yerel kıyafetler, Filistin mutfağına özgü yemekler, Filistin davasının sembol isimlerinin fotoğrafları gibi birçok ürün satışa çıkarıldı. Üç gün boyunca açık kalacak sergiden elde edilecek gelir sivil toplum kuruluşları için kullanılacak.

Sergiye katılan Filistin Şehitlerine Saygı Derneği temsilcisi Filistinli Halid Zeydan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 'Filistin ve Filistin davasının zor günlerden geçerken, Filistin halkının hala daha kültürüne, kimliğine bağlı olduğunu, bunu gelecek nesillere aktardığını görmek istiyoruz' dedi.

Sergiyi gezmek için gelen Kiliseler Derneği üyesi Semir Hassan da en büyük hayallerinin topraklarına dönmek olduğunu belirterek, kültür ve geleneklerine bağlılığı ile Filistin davasından 'asla' vazgeçmeyeceklerini söyledi.

İsrail, 30 Mart 1976'da Filistinlilere ait binlerce dönüm araziye el koymuştu. Filistin halkı, olayı protesto etmek için genel grev düzenlemiş, İsrail güçlerinin göstericilere ateş açması sonucu 6 kişi ölmüş, yüzlerce kişi yaralanmıştı. Bu nedenle Filistinliler her yıl 30 Mart'ta Filistin Toprak Günü'nde etkinlikler düzenleyip, kaybettiklerini anıyor.
Kaynak: AA