Çevre Duyarlılığına 'Teşekkür Belgesi'

Ardahan'da donmak üzere olan alaca sansarı bularak, tedavi edilmesini sağlayan 3 kişi teşekkür belgesiyle ödüllendirildi.

Ardahan'da donmak üzereyken buldukları alaca sansarı, Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğüne teslim ederek tedavi edilmesini sağlayan 3 kişiye 'teşekkür belgesi' takdim edildi.

Bilinen doğal yaşam alanı olmamasına karşın Ardahan'da donmak üzereyken bulan ve tedavi edilerek yeniden doğa bırakılmasını sağlayan Rasim Hanoğlu, İbrahim Deniz ve Uğur Avşar ödüle değer görüldü.

Orman ve Su İşleri Ardahan Şube Müdürü Temel Şimşek, Hanoğlu, Deniz ve Avşar'ı doğal yaşama karşı sergilemiş oldukları duyarlı davranıştan dolayı 'teşekkür belgesiyle' ödüllendirdi.

Şimşek, ödül töreninde yaptığı konuşmada, Hanoğlu, Deniz ve Avşar'ın örnek bir davranış sergileyerek, hem bir canlının yaşamını kurtardıklarını hem de daha önce bölgelerinde kayıtlara girmemiş bir canlı türünün varlığının ortaya koyulmasını sağladıklarını belirtti.

Bu nedenlerle kendilerini onore etmek için bu üç kişinin 'teşekkür belgesi' ile ödüllendirmelerinin uygun görüldüğünü ifade eden Şimşek, Hanoğlu, Deniz ve Avşar'a belgelerini teslim etti.

Rasim Hanoğlu da alaca sansarı tedavi ederek doğal yaşama geri dönmesini sağlayan şube müdürülüğü çalışanlarına teşekkür ederek, ödüllendirilmekten gurur duyduklarını ifade etti.

Literatüre göre, Türkiye'de, Trakya, Karadeniz ve bu bölgeye komşu Doğu Anadolu illerinde tespiti yapılan alaca sansar türüne bu olayla ilk kez Ardahan'da rastlanmış ve Ardahan Üniversitesince konuyla ilgili bilimsel çalışma başlatılmıştı.
Kaynak: AA