CHP PM Üyeleri Eskişehir'de

CHP Hatay Milletvekili ve Parti Meclis (PM) Üyesi Mevlüt Dudu ile PM Üyesi Ali Öztunç CHP Eskişehir İl Örgütünü ziyaret etti.

CHP PM Üyeleri Eskişehir'de
Konukların gündeminde Reza Zarrab’ın tutuklanması ve Karaman’da 45 çocuğa tecavüz edildiği iddiaları vardı. İl Başkanı Sinan Özkar’ın başkanlık ettiği ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın da katıldığı toplantıda konuşan Hatay Milletvekili ve CHP PM Üyesi Mevlüt Dudu, Eskişehir’e yaptıkları bu ziyaret ile 30’a yakın il örgütüyle görüşmüş olacaklarını ifade ederek, Eskişehir il örgütüne gerek partiye gerek ise kurultaya verdikleri destekten dolayı teşekkür ettiklerini belirtti.

Yeni Türkiye kavramını ele almak istediğini kaydeden Dudu, “AK Parti’nin dış politikadaki yanlışları Türkiye’yi dışarıda tarihindeki en kötü durumuna sokmuştur. Türkiye bugün bir terör yuvasına dönmüştür. Rusya ile yapılan anlamsız çekişme ekonomiye büyük darbe vurmuştur. Türkiye’nin Doğu ve Güneydoğu bölgesi Suriye ve Irak’tan farklı değildir. İçeride ise baskılar ve korkularla yıldırma ve susturma politikaları hâkim” dedi.

Reza Zarrab’ın Amerika’da tutuklanması konusuna da değinen Dudu, “Türkiye’de işlenmeyen adaletin Amerika’da işlenmesi aslında bizim adımıza bir utançtır. Keşke buradakiler aklama ve kurtarma yerine o kişileri adaletin karşısına çıkarsalardı da hukuk kararını verseydi. Bunun Türkiye’ye yansıması elbette olacak. Ve Türkiye’deki suç ortaklarına da sıra gelecek. Ve bu yaptıklarının bedelini ödeyecekler" dedi.

Dudu’dan sonra söz alan Parti Meclis Üyesi Ali Öztunç da benzer konularda görüş bildirdi.
Kaynak: İHA