Şehit Güneş'in İsmi Okula Verilecek

Şırnak'ın İdil ilçesinde şehit düşen uzman çavuş Burak Güneş'in adı, memleketi Ardahan'da yaşatılacak.

Şırnak'ın İdil ilçesinde terör örgütüne yönelik operasyonlarda 18 Şubat'ta şehit olan uzman çavuş Burak Güneş'in adı, memleketi Ardahan'da bir okulda yaşatılacak.

Ardahan Valisi Ahmet Deniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehitlik makamının çok büyük bir konum olduğunu ve devlet olarak şehide çok büyük bir önem verdiklerini belirtti.

Şırnak'ın İdil ilçesinde terör örgütüne yönelik operasyonlarda 18 Şubat'ta şehit olan ve İstanbul'da defnedilen uzman çavuş Güneş'in, aslen Ardahanlı olduğunu dile getiren Deniz, şehitlerinin adını Ardahan merkez Karagöl Mahallesi'nde yapımı tamamlanan 8 derslikli ilkokula vereceklerini bildirdi.

Deniz, böylece şehitlerine vefalarını göstermek istediklerini ifade ederek, 'Şehit bizim şehidimiz. Bu vatan, bu millet için şehit olmuştur. Milletimiz için teröristlerle mücadele etmiştir. Biz de vefa göstermek için ismini yaşatmak istiyoruz. Okula vereceğimiz isim ile şehidimizin ismini sonsuza dek yaşatmış olacağız' dedi.

- Şehit için hatim indirilecek

Ardahan Müftüsü Aytekin Yılmaz da tüm şehitlere millet olarak dua ettiklerini söyledi.

Müftülük olarak şehit hemşehrileri için hatim okutacaklarını belirten Yılmaz, 'Bu hafta şehidimiz için perşembeyi cumaya bağlayan gece hatim indirilecek, okunması gereken dualar okunacak' dedi.
Kaynak: AA