Konukevi Hasta Ve Hasta Yakınlarına Derman Oluyor

Soysal belediyecilik anlayışını bir ilke haline getiren Altındağ Belediyesi, Ankara’da tedavi gören ancak konaklama masraflarını karşılayamayacak durumda olan hasta ve hasta yakınlarına kucak açıyor. Tedavi olmak için Türkiye’nin dört bir tarafından Ankara’ya gelen hasta ve hasta yakınları, Altındağ Belediyesi Anafartalar Konukevinde 5 yıldızlı otel konforunda ağırlanıyor. Tedavi süresince hastane köşelerinde, parklarda, otobüs durakları ve metro istasyonlarında sabahlayan hasta ve hasta yakınlarına Altındağ Belediyesi ilaç oluyor.

“YANI BAŞIMIZDA YAŞANAN DRAMA SEYİRCİ KALAMAZDIK”

Anafartalar Konukevinin çok sayıda yardıma muhtaç hastaya ve hasta yakınına kucak açtığını söyleyen Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, 2015 yılında yaklaşık 27 bin kişiyi ağırladıklarına dikkat çekti. Bugüne kadar 268 bin 722 kişiyi misafir ettiklerini aktaran Tiryaki, hasta yakınlarının maddi imkânsızlık nedeniyle büyük zorluklar yaşadığını, Altındağ Belediyesinin de işte bu noktada devreye girdiğini kaydetti.

Konukevlerinden faydalanmak isteyen vatandaşlara hem konforlu hem de oldukça hijyenik ortamda hizmet verdiklerini ifade eden Tiryaki, “Bu yardımlardan hiçbir karşılık beklemiyoruz” dedi.

Kilometrelerce yol kat edip tedavi olmak için buraya gelenler olduğunu anlatan Tiryaki, şunları söyledi: "Kalacak yeri, yatacak yeri olmayanlar var. Altındağ Belediye binası tam da hastaneler bölgesinin merkezinde. Yanı başımızda yaşanan drama seyirci kalamazdık. Bu insanlara yardım etmek boynumuzun borcudur.”

Başkan Tiryaki, Altındağ Belediyesinin sosyal projeleri çok önemsediğini hatırlattı.

“PANSUMANIMIZA BİLE YARDIMCI OLDULAR”

Şanlıurfa’da trafik kazası geçiren ve tedavi olmak için Ankara’ya gelen Osman Gül, annesi Hülya Gül ile birlikte 20 gündür Anafartalar Konukevi’nde kalıyor. Hülya Gül, çocuğunun hastaneye Altındağ Belediyesi araçlarıyla götürüldüğünü ve yapılan bu yardımların hiçbir zaman karşılıksız kalmayacağını vurguladı. Anafartalar Konukevinde kendilerini çok güvende hissettiklerini dile getiren Hülya Gül: “Başımız sıkıştığında personel yardımımıza koşuyor” dedi.

Gül, pansuman yapılması gerektiğinde bile sağlık eğitimi alan konukevi personelinin büyük bir titizlikle bu ihtiyaçlarına cevap verdiklerinin altını çizdi.

“BU KAPI HİÇBİR ZAMAN KAPANMADI”

Kemoterapi için Batman’dan Ankara’ya gelen bir diğer hasta Faik Boğucu da, Ankara’ya her geldiğinde bu kapının kendisine hiç kapanmadığının altını çizdi. Boğucu, gösterilen ilgiden oldukça memnun olduğunu belirterek sözlerini şöyle tamamladı:

"Her gün temizlik yapılıyor. Evlerde bile her gün çarşaf değişmiyor. Banyolarımız pırıl pırıl. İstediğimiz zaman yemek yapabileceğimiz mutfağımız bile var. Altındağ Belediyesi en büyük teşekkürü hak ediyor. Dualarımız hep onlarla.”
Kaynak: İHA