Kiralık Araçlı Hırsızlar Kocaeli'nde Yakalandı

Kocaeli polisi, İstanbul’dan kiraladıkları araçla kente gelen ve hırsız olayına karışan iki hırsızı gözaltına aldı. 2 şahıstan 1’i çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, 24 Şubat 2016 günü Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde meydana gelen hırsızlık olayını gerçekleştirenlerin yakalanması için Kocaeli Emniyet Müdürlüğü- ekipleri çalışma başattı. Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı çalışma ile hırsızlığı yapan şahısların kiralık araç ile Kocaeli’ye geldikleri ve yine olayın ardından İstanbul’a döndükleri belirlendi. Daha sonra polis ekiplerince yapılan operasyonla C.B. ve B.Y. isimli iki şahıs İstanbul’da belirlenen adreslerinde gözaltına alınarak Kocaeli Emniyeti’ne teslim edildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan ve adliyeye sevk edilen 2 şahıstan ve üzerinde sahte kimlik bulunan B.Y.’nin hırsızlık suçundan çok sayıda kaydı ve 9 yıl 7 ay hapis cezası olduğu belirlendi. Şahıslardan C.B. adli kontrol kararı ile serbest bırakılırken, B.Y ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA