Suriye'de DAEŞ İle Esir Takası

Terör örgütü DAEŞ ile silahlı muhalif gruplardan Sultan Murat Tümeni arasında esir takası yapıldığı bildirildi Sultan Murat Tümen Komutanı İsa: ''Çok şükür 6 askerimizi terör örgütü DAEŞ'in elinden kurtardık''.

Suriye'nin Halep kentinin kuzeyindeki Havar kasabasında terör örgütü DAEŞ ile silahlı muhalif gruplardan Sultan Murat Tümeni arasında esir takası yapıldığı bildirildi.

Sultan Murat Tümen Komutanı Fehim İsa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 askerinin dört aydır DAEŞ’in elinde tutulduğunu söyledi.

Bugün DAEŞ ile karşılıklı takas antlaşması yaptıklarını söyleyen İsa, '6 askerimiz DAEŞ tarafından 4 ay önce esir alınmıştı. Onlardan da 4 kişi bizim elimizdeydi. Çok şükür 6 askerimizi terör örgütü DAEŞ'in elinden kurtardık' dedi.

Suriye'nin kuzeyindeki Düden kasabasında çatışmaların sürdüğünü aktaran İsa, DAEŞ ile çatışmalarıın devam ettiğini, Türkiye’nin kuzeyini PYD'den de DAEŞ terör örgütünden de temizleyeceklerini ifade etti.

Ankara’da yaşanan patlamaya da değinen İsa, 'Bu patlama bize yapılmış gibiydi. Türk kardeşlerimizin tırnağına taş değse bizim canımız yanıyor. Allah bize de Türkiye'ye de huzur, selamet versin' şeklinde konuştu.
Kaynak: AA