Arkadaş Katillerine Yirmişer Yıl Hapis

Adana'da tartıştıkları 17 yaşındaki arkadaşlarını bıçaklayarak öldürdükleri iddiasıyla yargılanan iki sanığa yirmişer yıl hapis cezası verildi.

Adana'da arkadaşlarını bıçaklayarak öldürdükleri iddiasıyla yargılanan iki sanık, yirmişer yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Ozan Sefil (20) ve Emre Pelit (20) ile taraf avukatları katıldı.

Maktul Tugay Tuğlucan'a ait kuru sıkı tabancayı iade etmek amacıyla internet kafeye gittiğini savunan sanık Sefil, 'Gittiğimde Tugay yoktu. Emre'yi gördüm. Emre, cebimdeki bıçağı görünce bakmak için aldı. Bu sırada gelen Tugay, esrar sattığını söyleyince kızdım, bağırdım, tokat attım. Emre'yi göstererek, 'Bunların yanında bana niye tokat atıyorsun?' diyerek, kendisine verdiğim kuru sıkı tabancayla Emre'ye doğru ateş etti' diye konuştu.

Sefil, Emre ile Tugay'ın birbirine bıçak çektiğini öne sürerek, 'Onları ayırmak isterken yaralandım. Emre, omzumdan destek alarak bıçağı Tugay'ın kalbine vurdu. Sonra bıçağı atarak kaçtı. Adaletinize güveniyorum. Diğer sanığın olayı itiraf etmesini istiyorum' ifadelerini kullandı.

Cinayeti Sefil'in işlediğini iddia eden Emre Pelit de 'Ozan, birden Tugay'a vurmaya başladı. Tugay, el kaldırıyordu ama vurmuyordu. Tugay 'Eve gideceğim, bırak beni’ diyordu ancak Ozan bırakmıyordu. Ozan, Tugay'a 'Kardeşim, İbrahim senin yüzünden hapiste' diyordu. Tugay, Ozan'a küfür edince ben de koşarak Tugay'a tokat attım. Ozan beni uzaklaştırarak, 'Sen git, icabına ben bakarım' dedi. Silah sesi duydum. Ben öldürmüş olsam kabul ederdim. Ölen de bu da benim arkadaşım. Niye yapayım?' şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti, iki sanığı da haksız tahrik altında kasten öldürmekten yirmişer yıl hapis cezasına çarptırdı.

Kararın ardından, sanıkların yakınları sinir krizi geçirerek gözyaşlarına boğuldu.

Merkez Sarıçam ilçesi Suluca Mahallesi'nde 8 Ağustos 2014'te, 17 yaşındaki Tugay Tuğlucan bıçaklayarak öldürülmüş, cinayetin ardından Tuğlucan'ın arkadaşları Ozan Sefil ile Emre Pelit tutuklanmıştı.
Kaynak: AA