İl Özel İdaresinden Çiftçilere Fidan Desteği

Sivas İl Özel İdaresi, 'Mikro Havza Bazlı Meyveciliği Geliştirme Projesi' kapsamında çiftçilere fidan dağıtacak.

İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Arslan ve İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürü Fahri Keskin ile İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne ait meyve demostrasyon bahçesinde fidanların bulunduğu alanı gezdi.

Ayhan, Mikro Havza Bazlı Meyveciliği Geliştirme Projesinin amacının meyveciliğe uygun alanlarda alternatif geçim kaynakları ve toplu ürün arz edecek üretim alanları oluşturarak üreticilerin refah düzeyinin yükseltilmesi olduğunu belirtti.

Proje kapsamında çiftçilere destek olmak amacıyla İl Özel İdaresi, kaynaklarından 40 bin 750, çiftçi katkısı ile 56 bin 250 adet olmak üzere 97 bin adet fidanı alımı gerçekleştirildiğini aktaran Ayhan, merkez başta olmak üzere ilçelere 62 bin adet ceviz, 12 bin adet elma, 12 bin adet kiraz ve 11 bin adet kayısı dağıtımı yapılacağını kaydetti.

Ayhan, 'Proje için yaklaşık 3 milyon 798 bin 750 lira harcama yapıldı. Projeyle meyve fidanı dikilen toplam alan ise 3 bin 900 dekar olacak' ifadelerini kullandı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Arslan ise projeye katkı sunan İl Özel İdaresine teşekkür ederek, fidanların birkaç gün içerisinde dağıtımına başlanacağını aktardı.

Arslan söz konusu projenin çiftçilerin ekonomik hayatına önemli ölçüde katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA