Çöplük 'Paraşüt Pisti'ne Dönüştürülecek

Ordu'nun Perşembe ilçesinde 30 yıl boyunca çöp depolama amacıyla kullanılan alanın paraşüt pistine dönüştürülmesi için çalışma başlatıldı Perşembe Belediye Başkanı Bahtiyar: 'Kente gelen turistler, yukarıya doğru baktığında çöplük yuvası görüyordu. Şimdi burayı kaldırıyoruz ve mesire alanı ile paraşüt pisti için proje oluşturuyoruz'

EYÜP ELEVÜLÜ - Ordu'nun Perşembe ilçesinde 30 yıldır çöplük olarak kullanılan alan, paraşüt tutkunları için piste dönüştürülecek.

'Sakin Şehir (cittaslow)' unvanına sahip Perşembe'de turizm alanlarının yaygınlaştırılması amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında, ilçe merkezinden yaklaşık 400 metre yükseklikteki Kabak Tepe'de bulunan çöplük temizlenerek, yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekanı haline getirilmesi amaçlanıyor.

Paraşüt pisti ile mesire alanı projesinin hazırlandığı saha için yaklaşık 15 gün sonra ilk kazma vurulacak. 30 yıllık çöplüğün ortadan kalkacağı Kabak Tepe'deki paraşüt pisti ve mesire alanının ağustosta tamamlanması planlanıyor.

Perşembe Belediye Başkanı Kemal Bahtiyar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Perşembe'nin doğal güzelliği ve turistik alanları ile turizme açık olduğunu söyledi.

Kent merkezinin denizle birleştiği manzaraya sahip Kabak Tepe'nin, seyir terası için uygun nokta olduğunu anlatan Bahtiyar, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Buraya 30 yıldır çöp dökülüyor. Belediye başkanı olduktan sonra buraya, Büyükşehir Belediye Başkanımız Enver Yılmaz'ın yardımıyla bir kilogram bile çöp dökülmüyor. Çöpleri artık biz araçlarımızla Ordu'ya götürüyoruz. Artık Perşembe'nin 'çöp sorunu' diye bir şeyi kalmadı. Kente gelen turistler, yukarıya doğru baktığında çöplük yuvası görüyordu. Şimdi burayı kaldırıyoruz ve mesire alanı ile paraşüt pisti için proje oluşturuyoruz.'

Bahtiyar, çöplüğü temizleyerek turistik alana dönüştürmek için kolları sıvadıklarını belirterek, 'Burası için proje hazırlıyoruz. Ordulular ve yerli, yabancı turistleri buraya çekeceğiz. Burayı mesire alanı haline getireceğiz. Burası Boztepe'nin bir emsali. Ayrıca, buraya paraşüt atlama merkezi yapacağız. Pistin yapılması için çalışmalar yakın zamanda başlayacak. Aynı zamanda burayı kamelyalar, otuma alanları, mescit, tuvalet, yeme ve içme yerleri ile güzelleştirmeyi hedefliyoruz. Böylelikle buraya yerli ve yabancı turist çekilmesi sağlanacaktır' ifadelerini kullandı.

Kent merkezinden yaklaşık 400 metre yükseklikteki alandan doğal güzelliklerin görülebildiğini aktaran Bahtiyar, 'Burası cazibe merkezi olabilecek ve havadar bir yer. Yolumuzu da asfalt yaparak inşallah bu seneye yetiştirmeye çalışıyoruz. Burası bittiğinde cazibe merkezi haline gelecek. Önümüzdeki temmuz ya da ağustos ayına yetiştirmeye çalışacağız' değerlendirmesinde bulundu.

Bahtiyar, çöplerin temizlenmesinin ardından tepede yeşil alan oluşturulacağını dile getirerek, çalışmaların 15 gün içinde başlayacağını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA