Bolu'da Kasaplara Hijyen Denetimi

Bolu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri tarafından Bolu'da faaliyet gösteren kasaplarda hijyen denetimleri yapıldı.

İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Bolu merkez ve ilçelerinde faaliyet gösteren tüm kasaplarda Gıda ve Yem Kanunu çerçevesinde hijyen denetimi yapıldığı bildirildi.

Denetimlerde il genelindeki 53 kasabın tamamının denetlendiği ifade edilirken, bu denetlemeler esnasında kusurlu bulunan 6 iş yerine eksikliklerini gidermeleri amacıyla mevzuat çerçevesinde süre verildiği kaydedildi.

Açıklamada, denetlemeye katılan ekiplerin, kasaplarda kullanılan alet ve ekipmanların temizliklerini, el yıkanmasında kullanılan sürekli sıcak su sağlayacak bir sistemin olup olmadığını, et depoları ve et reyonlarındaki sıcaklıkları, çapraz bulaşmaya sebep vermeyecek tedbirlerin alınıp alınmadığını, kasaba gelen etlerin muayenelerini, kesimi gerçekleştirilen mezbahaneye ait karkas et üzerinde bulunması gereken mühürlerin, alım satımda kullanılan faturaların, çalışan personelin sağlık durumunu gösteren belgelerin ve işletme kayıt belgelerini kontrol ettiği belirtildi.

Kaynak: AA