Yaptığı Tasarım İle Singapur'a Gidecek

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde yaşayan Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü mezunu Merve Yaşar, arkadaşı Sevda Kütük ile birlikte hazırladıkları tasarım projesi ile katıldıkları yarışmada birincilik elde ederek Singapur’da yapılacak uluslararası yarışmada Türkiye’yi temsil etmeye hak kazandılar.

Yaptığı Tasarım İle Singapur'a Gidecek
Autodesk Firmasının sponsorluğunda düzenlenen Design Next 2015 Ulusal Öğrenci Tasarım Yarışmasında Merve Yaşar ve arkadaşı Sevda Kütük birinci oldu. Mimar Merve Yaşar, bitirme projesini, Ankara’da 2006 yılında yıkılan Havagazı Fabrikası alanında yaptığı projeyle tamamladı. Yaşar, okulu bitirme sevincinin, projenin yarışmada birinci olmasıyla ve sonrasında bu projeyle Türkiye’yi temsil edecek olmasıyla katlandığını belirterek, “Projemizi, Endüstriyel miras olan 2006 yılında yıkılmış, Ankara Havagazı Fabrikası’nın bulunduğu alanda tasarladık. Yarışmaya, Türkiye’nin bütün üniversitelerinden gelen yaklaşık 165 civarı proje katıldı.

Bunlardan 8 proje ödül aldı. Bu proje bir arkadaşım ve hocamla hazırladığımız, aynı zamanda okulu bitirme projemdi’ dedi.

Projeleriyle Singapur’a gideceklerini ve orada 21-25 Mart arasında diğer ülkelerle yarışacaklarını söyleyen Yaşar, yarışmanın sonucundan çok, mesleğiyle ilgili dünyanın diğer ülkelerindeki çalışmaları görme imkanı kazanmaktan mutlu olduğunu söyledi.

“Yaptığımız tasarım bir bitirme projesiydi, bu tasarımın hem bitirme projesi olması hem de birincilik kazanması bizim için gurur verici oldu” diyen Yaşar, "Kamusal Alanda Kişisel Tasarım" konulu yarışma hakkında şunları söyledi;

“Yarışma için Ankara’daki hava gazı fabrikasını seçtik. Bu alan endüstriyel bir alan ve 2002 yılında yerinde korunması gereken endüstriyel miras olarak adlandırılmış, ancak 2006 yılından alınan bir kararla yıkılmış. Biz de böyle bir alanda tasarım yapmak istedik. Bu projenin tarihine, mirasına sahip çıkan bir proje olduğunu düşünüyoruz. Böyle bir projeyle, Türkiye adına önemli bir mirası olan alanda projemizi yapmış olmak ve bu projeyle ödül kazanmak çok gurur verici. 21-25 Mart’ta Singapur’da düzenlenecek olan yarışmada bu projeyle katılmak ayrı bir önem arz ediyor. Ayrıca dünyanın değişik üniversitelerinden kişilerle tanışmak ve onların tasarımlarını da görmek birbirimizden farklı şeyler öğrenecek olmamız, ayrı bir öneme sahip.”

Yaşar, “Hocalarım Adnan Aksu’a, İrem Yılmaz’a, Ebru Can’a, Kenan Bilhan’a verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ederim” diyerek sözlerini tamamladı.
Kaynak: İHA