'Cumhuriyet Gazetesi'nde özgürlük mücadelesi veriyorum'

CHP İzmir Milletvekili ve Gazeteci Mustafa Balbay, Cumhuriyet Gazetesi'ndeki görevine son verilmesiyle ilgili CNNTÜRK'te Hafta Sonu programında konuştu.

'Cumhuriyet Gazetesi'nde özgürlük mücadelesi veriyorum'
'Cumhuriyet Gazetesi'nde özgürlük mücadelesi veriyorum'
CHP İzmir Milletvekili ve Gazeteci Mustafa Balbay, Cumhuriyet Gazetesindeki görevine son verilmesiyle ilgili konuk olduğu televizyon programında açıklama yaptı.

Görevinin sonlandırılmasıyla ilgili hiçbir şeyin söylenmediğini ve alınan kararı sonradan öğrendiğini söyleyen Balbay, 'Cumhuriyet Gazetesi yöneticileri Ergenekon savcıları gibi davranıyor. Ben köşem için hapis yattım görevimi geri istiyorum.' dedi.

İşte Balbay'ın konuşmasından satır başları:

'GAZETE GÖRÜNMEYEN BİRİLERİNİN KONTROLÜ ALTINDA'

Cumhuriyet Gazetesi'nde görevimin sonlandırılmasıyla ilgili hiçbir şey söylenmedi. Cumhuriyet Gazetesi görünmeyen birilerinin kontrolü altında. Benim hakkımda alınan kararı sonradan öğrendim. Aktif siyaset hayatı olanların gazetede yazı yazmasını istemediklerini söylediler. Gazetenin tirajının artmasında benim katkım büyük oldu. Cumhuriyet Gazetesi yöneticileri Ergenekon savcıları gibi davranıyor. Ben köşem için hapis yattım görevimi geri istiyorum.

'YÖNETİM HER TÜRLÜ İDDAYI ORTAYA ÇIKARIYOR'


Yazılarım siyasete bulaştığım için son verildi. Ama gazete içerisinde her türlü düşünce yaygın. Ben Güneydoğu'daki illeri 'Kürt illeri' olarak aktarılmasının yanlış olduğunu savunurken, gazetedeki yazarlar Kürt illeri olarak ifade ediyor. Gazete, tarihi süreciyle hiçbir kimsenin baskısı altında olamaz ama şuan ki yönetim her türlü iddiayı ortaya çıkarıyor.

Uğur Mumcu'nun bıraktığı bayrağı yerde bırakmayacağım. 30 yıllık emeğin karşılığı bir telefon mesajı mı olur?