Vali Tuna'nın Deprem Haftası Mesajı

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Deprem Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Geçmişte yurdumuzda birçok yıkıcı depremler yaşandığını ve gelecekte de yaşayabileceğine dikkat çeken Vali Tuna, “Yurdumuz dünyanın etkin deprem kuşağı üzerinde bulunduğundan, depreme ilişkin toplumun bilinçlendirilmesi, depreme karşı daha dayanıklı yapılar oluşturulması, deprem felaketi halinde dayanışma içinde hareket edilmesi ve daima hazırlıklı olmak amacıyla her yıl 1-7 Mart günleri arası ülkemizde Deprem Haftası olarak kutlanmaktadır. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğümüz; toplumu başta deprem olmak üzere sel, heyelan, çığ gibi doğal afetlere karşı hazırlama çalışmalarında farkındalık oluşturarak çalışmalarını sürekli ve düzenli sürdürmekte ve yapılan etkinliklerle halkın deprem öncesi, deprem anında ve sonrasında ne şekilde davranması gerektiğine dair bilgiler aktarmaktadır. Unutulmamalıdır ki doğal afetler bütünüyle önlenemez. Yaşanan afetlerin yıkıcı sonuçlarının etkisi, insan aklı ve emeğinin doğru kullanılması ile en aza indirilebilir. Binanın yapımında yer seçimi, zemin etüdü, proje ve inşaat safhaları titizlikle yapılmalı, kanun ve yönetmeliklere de harfiyen uyulmalıdır” ifadelerini kullandı.

Son yıllarda yaşanan depremler sonrası, toplumda deprem olgusunun çok boyutlu olarak değerlendirilmesi sağlandığı ve bu konuda önemli adımlar atıldığını belirten Tuna, mesajının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Depremlere dirençli bir toplum hedefine ulaşması konusunda, bina yaptıran vatandaşlarımız ile tüm kurum ve kuruluşlarımız, sivil toplum kuruluşları ve üniversitelerimize önemli görevler düşmektedir. İlimizde afete duyarlı bir kamuoyu yaratmak ve kent içerisinde afete yol açabilecek tehlikelerin azaltılabilmesi için çalışmalarda bulunan AFAD ve diğer kuruluşlara başarılar diliyor, vatandaşlarımıza doğal afetlerden uzak, sağlıklı ve huzurlu bir yaşam temennisiyle sevgi ve saygılar sunuyorum.”
Kaynak: İHA