Filistinli Eski Tutuklu Bulgaristan'da Öldü

Filistin Devlet Başkanı Abbas, eski tutuklu Zayid'in ölümünü araştırmak üzere komite kurulması yönünde talimat verdi.

Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da Ömer Nayif Zayid isimli Filistinli eski tutuklunun 'esrarengiz' bir şekilde öldüğü bildirildi.

Filistin Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, 'Zayid'in Sofya'daki Filistin Büyükelçiliği bahçesinde yaralı olarak bulunduğu, ambulans çağrıldığı sırada hayatını kaybettiği bilgisi bizimle paylaşıldı' denildi.

Açıklamada, ayrıca detay verilmeksizin Zayid'in vücudunda kurşun izine rastlanmadığı kaydedildi.

Öte yandan, Filistin resmi haber ajansı WAFA'da yer alan habere göre, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Zayid'in ölümünün araştırılması amacıyla bir komite oluşturulması talimatı verdi.

Filistin Kurtuluş Örgütü'ne bağlı (FKÖ) Esirler Heyeti Başkanı İsa Karaki de yaptığı yazılı açıklamada, 'Zayid'in ölümü, İsrail'in tutuklu veya serbest bırakılan Filistinli direnişçiler başta olmak üzere Filistinlilere karşı işlediği savaş suçu ve uluslararası korsanlığın kanıtıdır' iddiasında bulundu.

Zayid,1968 yılında müebbet hapse mahkum edilmiş daha sonra sağlık sorunları sebebiyle 1990 yılında serbest bırakılarak hastanede tedavi altına alınmıştı. Tedavi gördüğü hastaneden firar ederek Bulgaristan'a giden ve Bulgar bir kadınla evlenen Zayid, 3 çocuk babasıydı.

Kaynak: AA