HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş Mersin'e Geliyor

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, doğu ve güneydoğuda yaşanan olayları değerlendirmek üzere 27 Şubat 2016 cumartesi günü İçel’e gelecek.

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş Mersin'e Geliyor
HDP İçel İl Eş Başkanı Selman Günbat, Parti Meclisi Üyesi Mustafa Avcı ile birlikte açıklama yaptı. HDP il binasında düzenlenen toplantıda Günbat, Türkiye’nin sıkıntılı bir sürecin içinden geçmekte olduğunu söyledi.



Doğu ve güneydoğuda yaşanan olaylara dikkat çeken Günbat, “Ne yazık ki, iktidar sahiplerinin uyguladıkları yanlış politika yüzünden bugün dünyada neredeyse birlikte hareket edebildiği hiç kimseyi bırakmamıştır. İktidara geldiklerinde ‘komşularla sıfır sorun’ diyenler, bugün sorunsuz tek bir komşusunun olmadığı bir aşamaya gelmiştir. Ne yazık ki, 7 Haziran seçimlerinden önce başlayan sonra daha da şiddetlenen bir süreci hep birlikte yaşadık. 1 Kasım seçimlerinden bugüne kadar da süreci hep birlikte gözlemledik” dedi.

Uygulanan yanlış politika yüzünden ülkenin kan deryasına döndüğünü ifade eden Günbat, “Ülkemiz aynı zamanda üçüncü dünya savaşının tarafı olmakla karşı karşıyadır. Yaşananlara engel olmaya çalıştık, ısrarımız devam ediyor. Ancak, başarılı olduk diyemiyoruz. Bilindiği üzere çatışmalar devam ediyor, halen gözyaşı akmaya devam ediyor” diye konuştu.

Yaşananların kamuoyuna aktarılmasında birkaç muhalif basın dışında ulusal basın-yayın organlarının haber yaparken kör, sağır ve dilsizi oynadığını öne süren Günbat, ulusal basının halkın doğru ve sağlıklı haber alma hakkına dahi saygı göstermediğini iddia etti. Bu kapsamda, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş’ın, yaşananları değerlendirmek üzere 27 Şubat Cumartesi günü İçel’e geleceğini bildiren Günbat, Demirtaş’ın saat 13.00’te Akdeniz ilçe teşkilatını ziyaret ederek halkla buluşacağını söyledi.

Günbat, tüm halkı bu buluşmaya çağırdı.
Kaynak: İHA