Sağlık-Sen'den TTB'ye Terör Tepkisi

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Tabipler Birliği Yönetiminin; hastanelere, ambulanslara, sağlık çalışanlarına saldıran terör örgütüyle paralel bir söylem geliştirerek, meslek onurunu çiğnediğini söyledi.

Memiş, terör bölgesinde büyük bir fedakarlıkla görev yapan hekimlerin ve sağlık çalışanlarının yaşadığı tehditlere duyarsız kalan TTB yöneticilerine istifa çağrısı yaparak, “Terörü kınamayıp terörle mücadeleyi eleştiren bu anlayış, terör karşısında hayatın itibarını savunan kutsal mesleğin mensuplarına açıkça ihanet etmektedir. Geçmişte ara rejim ürünü kaos senaryolarına destek veren TTB zihniyeti, bugün de terör örgütünün kaos söyleminin taşeronluğunu yaparak bir kez daha milletin karşısında yer almaktadır” dedi.

“Terörün diliyle barış çağrısı yapmak, barışa değil, teröre hizmet etmektedir” diyen Sağlık-Sen Başkanı şunları kaydetti:

“Başta TTB olmak üzere, terörü ve terör örgütünü masum görme ve gösterme çabası olanlara sesleniyoruz: Milletimizin huzuru ve can güvenliği tehdit altında ise, bunun sorumlusu bebek katili terör örgütüdür. Hekimlerimiz, sağlık çalışanlarımız can güvenlikleri olmadan hizmet vermeye çalışıyorsa, bunun sorumlusu terör örgütüdür. Sağlık kuruluşuna ulaşmak için ambulans bekleyenlere ambulans gidemiyorsa, bunun sorumlusu vatandaşa sağlık hizmeti götürmek için yola çıkan ambulansı engelleyen terör örgütüdür. Amacınız vatandaşlarımızın sağlık hizmeti almalarını sağlamaksa, yapmanız gereken bellidir: Terör örgütünü kınayın, silahlarını bırakma çağrısı yapın. Ya da sağlık mesleğinin onurunu daha fazla kirletmeden bulunduğunuz görevlerden istifa edin.”
Kaynak: İHA