Prof. Dr. Gül Açıklaması 'Misafir Öğrencilerimizin Uyumu İçin Özveriyle Çalışıyoruz'

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ABTÜ) Vekil Rektörü Prof. Dr. Aykut Gül, misafir öğrencilerin uyumu için özveriyle çalıştıklarını söyledi.

Prof. Dr. Gül Açıklaması 'Misafir Öğrencilerimizin Uyumu İçin Özveriyle Çalışıyoruz'
Vekil Rektörü Prof. Dr. Aykut Gül, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Nevzat Ardıç, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Vekili Okt. Bünyamin Oğuz ve Müdür Yardımcısı Okt. Latif İltar, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül’ü makamında ziyaret etti.

Başkanlık tarafından desteklenen; Gaziantep Üniversitesi’nin genel koordinatörlüğü, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin ise koordinatör yardımcılığını yürüttüğü “Suriyeli Misafir Öğrencilere Türkçe Öğretimi Projesi” ve ABTÜ genel koordinatörlüğündeki “Suriye ve Iraklılar İçin İleri Düzey Türkçe Eğitimi Programı” hakkında yapılan görüşmede, Vekil Rektör Prof. Dr. Gül, Başkanlığın sahada yürüttüğü projelerde her türlü desteği vermeye devam edeceklerini vurgulayarak, yabancı öğrencilerin gerek eğitim süreçlerinde gerekse de kültürel uyumlarında her türlü sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini ve işbirliğinin artarak devam etmesini istediklerini belirtti.

Göreve başladığı ilk gün ABTÜ TÖMER öğrencileriyle yemekte buluştuğunu dile getiren Vekil Rektör Prof. Dr. Gül, ayda en az bir defa sosyal etkinlik yaptıklarını, fırsat buldukça etkinliklere kendisinin de katıldığını, öğrencilere sadece öğretmenlik değil, annelik, babalık, ağabeylik ve ablalık yaparak Türkçe ile hayatlarında yeni bir pencere açmayı hedefleyen okutmanların, yaptıkları özverili çalışmaların kendilerini memnun ettiğini ifade etti.

Başkan Doç. Dr. Kudret Bülbül, başkanlığın üniversitelerle işbirliğine çok önem verdiğini, yabancı uyruklu öğrencilerin sosyal ve kültürel uyumu ile Türkçe dil becerilerini geliştirmek için yapılan uygun projeleri desteklediğini ve Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile projelerde işbirliği yapmaya devam edeceklerini belirterek, Vekil Rektör Prof. Dr. Aykut Gül’e ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.
Kaynak: İHA