İkiz Kulelerde Öncelik Kamu Yararına Çalışan Derneklerin

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi ikinci toplantısında gündeme gelen İkiz Kuleler projesinin bir bloğunda yer alacak oda ve derneklerin neye göre belirleneceği ile ilgili soruyu yanıtlayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, kamu yararına çalışan derneklerin birinci öncelikleri olduğunu vurgulayarak, bununla ilgili kriterleri belirlemek için çalışmaların titizlikle yapılacağının altını çizdi.

İkiz Kulelerde Öncelik Kamu Yararına Çalışan Derneklerin
Kültür Merkezi Meclis Salonu’nda Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında gerçekleştirilen Şubat ayı Meclis Toplantısı ikinci oturumunda Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin 2015 yılında yaptığı asfalt çalışmalarıyla 2016 asfalt planlamalarının yer aldığı kitaplardan meclis üyelerine dağıtıldı. 2016 yılı asfalt programı için ihale tarihinin netleşmesini beklediklerini belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Meclis üyelerimize bilgi noktasında 2015 yılında yapılan ve kalan yollar olmak üzere, yine 2016 yılında ilçelerimizde yapılacak olan asfalt hedeflerimiz hepinizin önündedir. Bilgilenmeniz noktasında tüm bilgiler meclis üyelerimize birer cilt şeklinde teslim ettik. 2016 yılı için ihale hazırlıklarımızı tamamladık, ihale için EKAP’tan gün bekliyoruz.” dedi.

KOMİSYONLAR HİZMET İÇİN ÇALIŞIYOR

Toplantıda MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Güzgülü söz alarak, ara komisyon çalışmalarıyla ilgili kamuoyuna bilgi verdi. Meclis toplantılarının ara verilerek yeniden toplanmasının bazı basın organlarında farklı işlendiğini hatırlatan MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, “Ara mecliste 10’a yakın madde görüştük. Bu, Manisa’ya 1 ay kazandırmak için yapılan çalışmadır. Komisyonlar toplanmak için değil, hizmet yapmak için toplanıyor.” şeklinde konuştu.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, komisyonlarda görev alan meclis üyelerine teşekkür etti.

AĞ YOLLARIMIZIN ASFALTLANMASI BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ

Meclis’te önergeyle gündeme gelen ova yollarının Büyükşehir Belediyesi tarafından bakım ve asfaltlarının yapılması ile ilgili madde üzerine konuşan Başkan Ergün, “4 bin 600 kilometrelik bir yol ağımız var. Geçtiğimiz asfalt sezonunda ihaleye yapılan itirazlar nedeniyle bunun 600 kilometresini yapabildik. 1200 kilometre geçen yıldan kalan, 1300 de bu yıl olmak üzere toplam 2500 kilometre asfalt yapacağız. Geriye kalan 2100 kilometreyi de 2017 yılında yapmayı planlıyoruz. Mahalle yollarını, köy yollarını ilçe merkezlerine bağlayacak ağ yollarının asfaltlanması birinci önceliğimiz olmak zorunda. Bunu tamamladıktan sonra ova yollarına yoğunlaşabiliriz.” diye konuştu.

ODA VE DERNEKLER BİNASI İÇİN KRİTERLER BELİRLENECEK

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin şehre kazandırdığı ve MASKİ Genel Müdürlüğü’nün bir bloğuna taşındığı İkiz Kuleler projesinde, AK Parti Grup Başkan Vekili Zülfikar Gürcan’ın diğer bloğun oda ve derneklere ne şekilde verileceğiyle ilgili sorusunu yanıtlayan Başkan Ergün, “Şu ana kadar 20 dernekten müracaat var. Kamu yararına çalışan dernekler birinci önceliğimiz. Tabi öncelikle kriterleri belirlememiz lazım. Öncelikle derneğin vasfına uygun çalışan ve kirada olan dernekler ön planda olması lazım. Bununla ilgili çalışmaları titizlikle yürüteceğiz.” dedi.

Konuşmalar ve maddelerin oylanmasının ardından 8 Mart Salı günü toplanmak üzere, Şubat ayı Meclis Toplantısı oturumuna son verildi.

Kaynak: İHA