AP Heyetinden Osmaniye'de Konaklama Tesislerine Ziyaret

AP Bütçe Komisyonu Başkanı Arthuis: 'Türkiye Suriyeli sığınmacılar konusunda büyük ve önemli işler yapıyor'.

Avrupa Parlamentosu (AP) Bütçe Komisyonu Başkanı Jean Arthuis, AP Başkan Yardımcı Sylvie Guillaume ve beraberindeki heyet, Osmaniye'deki Suriyeli Türkmenlerin barındığı konaklama tesislerini ziyaret etti.

Vali Yardımcısı Muammer Balcı ve Kamp Müdürü Ekrem Kirazoğlu tarafından karşılanan heyet, tesisleri gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Bir çadıra konuk olan Jean Arthuis, Suriyeli aileyle sohbet etti.

Arthuis, burada yaptığı açıklamada, Suriyeli sığınmacılar için yapılan çalışmalar ve gösterilen gayretler için Türk yetkilileri ve makamlarına teşekkür etti.

Jean Arthuis, 'Türkiye Suriyeli sığınmacılar konusunda büyük ve önemli işler yapıyor. Ülkedeki sığınmacıların sadece yüzde 10'u bu kamplarda yer bulabiliyor. AP olarak Suriyeli sığınmacılar için çeşitli fonlar oluşturarak yardım desteği sağlıyoruz. Suriye'deki savaşın kısa sürede sona ermesini ve sığınmacıların ülkelerine dönmelerini umut ediyorum' diye konuştu.

Suriyeli aileler tarafından hazırlanan yemek ve ikramları yiyen heyet, 'Mülteci kampında hayat' konulu fotoğraf sergisini gezdikten sonra tesislerden ayrıldı.
Kaynak: AA