Tehlikeli Meslek İşçilerine Eğitim Ve Belge Verilecek

Tokat'ta tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde çalışanlara eğitim ve belge verilecek.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Maarif Müfettişleri Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya İl Milli Eğitim Şube Müdürü Şinasi Perçin ve Tokat İŞKUR Müdür Yardımcısı Bekir Fındık ile işçi temsilcileri katıldı.

İnşaat sektörü başta olmak üzere 40 meslek dalında tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde çalışanların eğitilmesi ve belge alması gerektiğini belirten Fındık, '40 meslekte mesleki yeterlilik kurumu tarafından belirlenmiş kırk meslekte sertifika alma zorunluluğu getirilmiştir. Tehlikeli ve çok tehlikeli sektörde işçi çalıştıran işletmelerin ve bu sektörde çalışan arkadaşlarımızın mesleki yeterlilik kurumundan belirlenen şartlarda belge alması gerekiyor. 25 Mayıs'tan itibaren belgesi olmadan çalışanlar ve çalıştıranlar, cezai yaptırımla karşı karşıya geleceklerdir' dedi.

Fındık, bu sektörde çalışan ve işçi çalıştıranları bilgilendirmek için bir araya geldiklerini dile getirerek, 'Görevimiz arkadaşlarımızı bilgilendirmek. Genelde inşaat sektörü olmak üzere 40 meslekteki arkadaşlarımızı bilgilendireceğiz. Bu belgeleri almaları için işçi arkadaşlarımızı teşvik edeceğiz. Sınav ücretlerini İŞKUR karşılayacak. Bu arkadaşlarımızın belge sahibi olmasını sağlayacağız' diye konuştu.

Kaynak: AA