Siirt Milli Eğitim Müdürlüğü'nden Okullara Uyarı

Siirt Milli Eğitim Müdürlüğü, il genelindeki bütün okullara yazı göndererek okulların acil çıkış kapıları, yangın dolapları, yangın tüpleri ve elektrik panolarının kontrol edilmesini, bakımlarının yapılarak hazır hale getirilmesini istedi.

Son günlerde yangınlar ile gündeme gelen okul ve eklentilerde iş sağlığı ve güvenliği kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 6 ilçedeki müdürlüklere ve oradan da bütün okullara yazı gönderdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay, yaptığı açıklamada, il ve ilçelerde bulanan bütün müdürlüklere yazı gönderdiklerini, iş sağlığı ve güvenliği kapsamında öncelikle alınması gereken önlemler hakkında dikkat edilmesi istendiğini söyledi.

Siirt Milli Eğitim Müdürlüğü'nden gönderilen yazıda, müdürlüğe bağlı okul, kurum bina ve eklentilerinde iş sağlığı ve güvenliği kapsamında öncelikle alınması gereken önlemler sıralandı.

Yazıda, 'Acil çıkış kapıları açık olmalı ve sağlık ve güvenlik yönetmenliğine uygun hale getirilmelidir. Yangın dolapları ve yangın tüpleri hazır bulundurulmalı periyodik olarak bakımları yapılmalıdır. Elektrik panoları standartla uygun bir şekilde kilitli tutulmalı ve kaçak akın rölesi bulundurulmalı, topraklama tesisatın uygun olması sağlanmalıdır. Kazan daireleri binaların yangından korunması hakkında yönetmenlik hükümleri doğrultusunda tedbir alınmalıdır.' denildi

Kaynak: AA