GÜNDEM / 9 Aralık 2016

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Eski Meclis Başkanı Sezgin son yolculuğuna uğurlanıyor

- Vefat eden eski TBMM Başkanı İsmet Sezgin için Mecliste düzenlenecek törene, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katılacak.

- Sezgin'in cenazesi, Kocatepe Camisi'nde cuma namazının ardından kılınacak cenaze namazı sonrası Devlet Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

(TBMM/11.00/12.48/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Binali Yıldırım, Filyos Limanı temel atma ve yapımı tamamlanan tesislerin toplu açılış törenine katılacak, AK Parti Zonguldak İl Başkanlığına ziyarette bulunacak.

(Zonguldak/15.30/17.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Sheraton Grand İstanbul Ataşehir'de, AK Parti İstanbul İl Başkanlığınca düzenlenecek “Seçilmiş Kadınlar ve İnsan Hakları Paneli”ne katılacak.

(İstanbul/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Barida Otel'de 'Isparta İl Değerlendirme Toplantısı'na katılıyor.

- Müezzinoğlu, Süleyman Demirel Üniversitesi Konferans Salonunda yapılacak 'İş Dünya Kayıtsız Kalmıyor' projesinin açılış toplantısının ardından Valiliği ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek.

(Isparta/09.00-14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci , Menderes Tekstil-Arge Merkezi açılışı ile Rıza Akça Sitesi toplu tapu teslim törenine katılacak.

(Denizli/10.00/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulunun 'Mesleki Eğitimdeki Yenilikler' konulu toplantısına iştirak edecek, Ümraniye Celaleddin Ökten Hoca İmam Hatip Ortaokulu açılış töreninde yer alacak.

(İstanbul/11.00/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- TBMM Genel Kurulunda, Dışişleri Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı ve Adalet Bakanlığının 2017 yılı bütçeleri görüşülecek.

(TBMM/11.00) (Fotoğraflı)

6- TBMM FETÖ Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu üyeleri, İstanbul'da Atatürk Havalimanı ve Özel Harekat Şube Müdürlüğüne çalışma ziyaretinde bulunacak.

(İstanbul) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, TOBB ve ABD Ticaret Odasının düzenlediği toplantıya katılacak.

(Ankara/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TÜİK, kasım ayı finansal yatırım araçlarının reel getiri oranlarını açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve İran destekli Şii milislerin kuşatmada tuttukları Halep'in doğusuna saldırıları ile ülke içindeki diğer gelişmeler izleniyor.

(Halep-İdlib-Lazkiye-Hama-Humus-Haseke) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Yemen'deki iç savaş ile ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Sana/Riyad) (Fotoğraflı-Görüntülü)

KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Zeytinburnu Belediyesi tarafından düzenlenen Cemil Meriç Sempozyumu ile Gastromasa Konferası'nın gala yemeğine katılacak.

(İstanbul/14.30/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, İslamabad’da Faysal Camisi'nde hutbe okuyacak.

(İslamabad) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'de 14. hafta mücadelesi Trabzonspor-Adanaspor maçıyla başlayacak.

(Trabzon/20.00) (Fotoğraflı)

2- TFF 1. Lig'de 14. haftanın açılış maçında Büyükşehir Gaziantepspor ile Elazığspor karşılaşacak.

(Gaziantep/18.30) (Fotoğraflı)

3- Basketbol THY Avrupa Ligi'nin 11. haftasında Anadolu Efes, Barcelona Lassa'yı konuk edecek. Galatasaray Odeabank deplasmanda Panathinaikos Superfoods, Darüşşafaka Doğuş ise Baskonia ile karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/20.00/Atina21.00/Vitoria/23.00) (Fotoğraflı)

4- 2017 Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası'nın kura çekimi Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da yapılacak.

(Prag/19.30)

ÖZEL HABER

1- FETÖ kaymakamlara 'ByLock' yüklü tablet dağıtmış

- Tokat'ta, FETÖ'nün mülkiye yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında örgütün kaymakamlara gizli haberleşme uygulaması ByLock'un yüklü olduğu tablet dağıttığı ortaya çıktı

- FETÖ'nün '100 ve 102. dönem kaymakamları imamı' Y.A:

- '102. dönem kaymakam adaylarından grup sorumlularına ByLock yüklü tablet verdim. Tablet verdiğim kişilerle buradan haberleşiyordum. Bunlara Fetullah Gülen'den gelen notları gönderiyordum. Buluşma yerlerini ve tarihlerini gönderiyordum'

- 'Benim örgüt içerisinde 'patates hat' olarak kontörlü hattım vardı. Bu hat ucuz bir telefonda takılı idi. İlgilendiğim dönem kaymakamların dönemi bittiğinde hat ve telefon imha edilirdi'

- '102. dönem kaymakam adayları yurt dışında olduğu sırada ben İngiltere, Ürdün, İspanya, Fransa gibi ülkelere adayların yanına ziyaret için gittim'

(Ekber Türkoğlu/Tokat)

2- Irak petrolünü Ürdün'e taşıyacak projede ilk adım

- Ürdün Enerji ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dr. İbrahim Saif:

- 'İki ülke arasında yapılacak boru hattının, 2017'de Irak'taki Basra ile Necef şehirleri arasında kalan ilk aşaması için sınır belirleme ve inşaat çalışmalarına başlanacak'

- 'Bu projeyle hem doğalgaz hem de petrolün Ürdün'ün Akabe limanına kadar taşınacağı iki ayrı hat yapılacak, yani bu bir çift boru hattı olacak'

(Muhsin Barış Tiryakioğlu/Ankara)

3- New York borsası Trump'la rekordan rekora koştu

- ABD'de Trump'ın başkan seçilmesinden bu yana geçen bir ayda, Dow Jones Sanayi Endeksi yüzde 7,06, S&P 500 Endeksi yüzde 5,15 ve Nasdaq Teknoloji Endeksi yüzde 4,68 artış kaydetti

- 9 Kasım-8 Aralık döneminde Dow Jones Sanayi Endeksi 12, S&P 500 Endeksi 6 ve Nasdaq Teknoloji Endeksi de 4 kez rekor kırdı

- Goldman Management'ın Başkanı Steve Goldman:

- 'Trump'ın ekonomi politikaları yatırımcılar tarafından büyüme odaklı olarak yorumlandı'

- 'Altyapı harcamalarında artış beklentisi, ABD'li büyük yatırım bankalarının hisselerine olan talebi yükseltti'

(Övünç Kutlu/New York)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.
Kaynak: AA