Çöplükte Öğrencilere Geri Dönüşüm Anlatıldı

Adana'da Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Bertaraf Tesisini ziyaret eden öğrencilere ambalaj atıklarının ekonomiye geri dönüşümü ve çöpten elektrik enerjisi üretimi anlatıldı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Dulmupınar Ortaokulu öğrencileri, günde yaklaşık bin 800 ton çöpün döküldüğü tesiste, katı atıklardan elektrik enerjisi üretimi ile kağıt, plastik, cam ve metallerin ekonomiye geri kazandırıldığını öğrendi.

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığında görevli mühendisler, öğrencilere evsel atıkların içindeki kağıt, plastik, cam ve metallerin ayrıştırılıp, istiflenerek, geri dönüşüm tesislerine nasıl sevk edildiğini anlattı.

Daha sonra öğrencilere, organik atıkların çürütücü tanklarda fermantasyona tabi tutulması, oluşan metan gazının balon yapıya pompalanarak depolanması ve gaz motorlarında yakılarak elektrik enerjisinin elde edilmesiyle ilgili bilgiler ile çöpten elde edilen günlük 250 megavat elektrik enerjisinin yaklaşık 50 bin konutun enerji ihtiyacını karşılaması hakkında bilgiler verildi.

Kaynak: AA