Vali Yavuz, Halkı Dinlemeye Devam Ediyor

Muş Valisi Seddar Yavuz, vatandaşlarla bir araya gelerek, “Sizlerden özellikle rica ediyorum; kız çocuklarımıza sahip çıkalım, onları okutalım” dedi.

Vali Yavuz, Halkı Dinlemeye Devam Ediyor
Vali Seddar Yavuz, göreve geldiği günden bu yana vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarını dinleyip çözüm aramaya devam ediyor. Valilik toplantı salonunda bayanlarla bir araya gelen Vali Seddar Yavuz, onların görüş ve taleplerini dinledi. Randevu talep eden bayanlarla tek tek görüşen Vali Seddar Yavuz, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ve hükümetin ihtiyaç sahibi insanların daima yanında yer aldığını söyledi.

Son dönemde, cumhuriyet tarihi boyunca hiç görülmemiş ölçüde sosyal politikalara öncelik verildiğini ifade eden Vali, Yavuz, “Bu dönemde kimsesizlerin, yaşlıların, engellilerin, fakir ve tüm dezavantajlı grupların ihtiyaçlarının karşılanması ve sorunlarının çözümü yönünde ciddi politikalar geliştirildi. Geliştirilen politikaların yerine getirilmesi ve takibinin öncelikli görevlerim arasında yer aldığını ve bu hususu bizzat takip ettiğimi hepinizin bilmesini isterim. Sosyal yardım konusu; özü itibari ile üzerinde ciddiyetle durulması gereken bir konudur. İnsanları miskinliğe, onurlarını kırmadan, onların sorunlarını çözüme kavuşturmaya çalışıyoruz. Ayrıca, üretime katkı sunabilecek, yani çalışabilecek, olanların süratle istihdama yönlendirilmesi konusunu da ele almaktayız. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları devletin şefkat elidir. Bu elin ihtiyaç sahiplerine dokunması gerekir. Biz de bu konuda elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Muş’u örnek bir il haline getirmek istiyoruz” dedi.

Kız çocuklarının okutulması ve sahip çıkılması konusuna da değinen Vali Yavuz, “Bazı hanım kardeşlerimin kızlarını okula göndermediğini öğrendim. Kıymetli annelerim, değerli kardeşlerim bu hadise beni ziyadesiyle üzmektedir. Çocuklarımızın okula devamını sağlamak, velileri, aileleri ve toplumu bu konuda bilinçlendirmek bizlerin en önemli görevlerindendir. Bu konuya değinmeden edemedim. Bilindiği üzere okula gidemeyen bir hayli kız çocuğumuz var. Buradaki aileler eminim kendi çocuklarının iyi bir eğitim alarak, ilerde bir doktor, mühendis, öğretmen, hâkim, savcı veya bir başka meslek sahibi olup, kendi ayakları üzerinde durmasını en az bizim kadar istiyorlardır. Gönül arzu ederdi ki, bütün kadınlarımız üniversiteyi bitirsin. İyi eğitim alsın. Bütün kadınlarımız bir meslek sahibi olsun. Hem kendilerini kurtarsınlar, hem de yetiştirecekleri çocuklarını ona göre bilinçli olarak yetiştirebilsinler. Ülkeye faydalı bireyler haline getirebilsinler. Sizler bu olumsuz durumun en yakın şahitlerisiniz. Kadın eğitimli olursa toplumda eğitimli olur. Kız çocuklarımıza sahip çıkalım, onları okutalım, kimseye muhtaç etmeyelim” ifadelerini kullandı.

Toplantıda bayanları tek tek dinleyen Vali Yavuz, onların ilettiği sorun ve çözüm önerileri için ilgili kurum müdürlerine talimat vererek, her sorunun çözümü noktasında bizzat takipçii olacağını ifade etti.

Kaynak: İHA